Slik gjør du Ebay-kupp

Det er ikke så vanskelig!

Publisert Oppdatert
Hører du stadig om disse fantastiske Ebay-kuppene alle rundt deg tilsynelatende gjør, og lurer på hvordan de får det til? Det er faktisk ikke så vanskelig.

Først kort om Ebay: Ebay er verdens største nettauksjon, og du kan få kjøpt det meste mellom himmel og jord, kun ved hjelp av et par tastetrykk. Den vanligste kjøpeformen er auksjoner, som varer en viss tid. Den som sitter med det høyeste budet ved auksjonsslutt, har vunnet budrunden, og er forpliktet til å gjennomføre handelen. Noen tilbyr også direktekjøp via Ebay, der prisen er fastsatt, og du slipper budrunde og ventetid.

Slik gjør du kuppene:


  • Finn ut hva du er ute etter. Kanskje har du sett for deg en kjole i hodet ditt? Å søke etter "dress" på Ebay vil gi deg nesten 2 millioner treff. Tenk derfor etter hvilke søkeord du kan bruke for å finne kjolen du håper å finne. Kanskje er den laget i et spesielt materiale, har hentet inspirasjon fra en bestemt tidsepoke, er i en spesiell farge, eller enda bedre; er laget av en spesiell designer? Jo flere ord du bruker når du søker, jo mer spesifisert blir søket, og jo færre og mer spesifiserte treff får du.

    Husk på at eBay flommer over av falske merkevarer. Finner du en designerveske med
en pris som virker for god til å være sann, så er den sannsynligvis nettopp det, selv om selger tilbyr både "original"emballasje og sertifikat på at varen er ekte.
  • Sjekk størrelsen nøye. En medium er ikke alltid det du forbinder med medium, og en størrelse "10" er noe helt annet i USA enn det er i Storbritannia. Vintageplagg er som regel mindre enn nye plagg, siden vi rett og slett var mindre før. Bruker du 36 eller S i kjolestørrelse i dag kan det hende du må opp i 40 eller M i et vintageplagg.

    Se derfor etter mål, og spør eventuelt selger dersom målene ikke er oppgitt. Husk at du trenger et par centimeter ekstra
i forhold til kroppen din. Det enkleste er å måle et klesplagg du vet passer deg, for å finne ut hvor bredt og langt plagget bør være.
  • Under hvert produkt vil du finne en del informasjon du bør lese nøye før du byr. Alle selgere har et en karakter som viser hvor mange prosent av kjøperne som er fornøyde. Du kan også se hvor mange artikler selgeren har solgt. Dersom en selger har solgt noen tusen varer, og har en karakter på 99% eller mer, så regnes selgeren som trygg. Det vil også stå hvilke(t) land selgeren vil selge/sende til. Noen ganger er ikke Norge med på denne listen, men det går alltid an å spørre selgeren om h*n allikevel vil sende til Norge.
  • Undersøk fraktkostnader før du byr. De fleste Ebayselgere har greie fraktpriser,
men noen spekulerer i å selge selve produktet billig, og heller legge på en vesentlig fraktkostnad, ofte mange ganger produktprisen. I tillegg er det viktig å huske på at et par støvletter naturlig nok vil koste mer å frakte enn en shorts.
  • Alt skjer i auksjonens siste kvarter. En auksjon kan pågå en uke, men det er først rett før auksjonsslutt at budene strømmer på. Dersom du ikke har anledning til å følge med når auksjonen nærmer seg slutten kan du legge inn et automatisk bud. Hver gang noen andre byr vil brukeren din automatisk by over - helt opp til maxprisen du har bestemt.
  • Som for alle andre varer som sendes fra utlandet må du regne med å betale moms og fortollingsgebyr. Koster varen over 200 kroner må du legge til 25% i moms, og cirka en hundrelapp i fortollingsgebyr. Du kan lese de fullstendige moms- og tollreglene her.


1 1 1 2

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning