Slik finner du gode sandaler

Hvordan finner du de riktige sommersandalene til din fot? Få eksperttipsene her!

Publisert Oppdatert
Foto: Fitflop, Veil. 699,-

Sandaler er praktiske og herlige når været er varmt, men det er lett å gjøre et skikkelig bomkjøp!

Unngå vonde ben

Det finnes et par punkter du bør ta høyde før du investerer i sandaler. For eksempel hva du skal tenke over for å unngå å få vondt i bena.

Vi spurte Otto R. Holmen, Salgssjef ved Fitflop Fotwear.

- Det viktigste er at sandalene har god støtdemping, særlig om man planlegger å ha dem på i flere timer i strekk. Det er også lurt å finne en sandal som sitter godt på foten og som har en tåstropp som føles behagelig. Mange billig-sandaler kan være litt "slafsete" med for myk såle som gir dårlig stabilitet og støtte. Dette kan medføre at foten fort kan skli av sandalsålen, samt at man må anstrenge tærne for å gripe seg fast i stroppen på sandalene, sier Holmen.

Les også: Sommerens lekreste flate sko

Les også: Lekkert tilbehør

Les også: Hotte hatterDet er også viktig å vite hva slags aktivitet man skal gjøre.

- Skal man gå i ulendt terreng eller løpe er ikke sandaler å anbefale, men en god sandal er perfekt for byturer og andre aktiviteter hvor du går mye på jevnt underlag. Løping med sandaler kan være farlig ettersom man lett kan tråkke over, sier Holmen.

God kvalitet

Det er ikke alltid så lett å se om sandalene er av god kvalitet eller ikke i butikken. Her må man rett og slett prøve seg frem i ettertid og notere seg merke til et senere kjøp.

- En sandal som gjør at man kan bruke den i flere timer uten å føle ubehag, er av god kvalitet. En sandal av dårlig kvalitet er ofte ubehagelig på føttene i lengden. Det er også viktig å føle at skoen sitter riktig, ikke for stramt eller for løst. Videre er det også nyttig å høre på butikk-medarbeidernes anbefalinger.

Om du går med samme sandal gjennom alle tre sommermånedene, tilsvarer dette en sesong. Det er like lenge som ekspertene anbefaler at en sandal minimum bør holde.

- Samtidig bør en god kvalitetssandal holde i to-tre sesonger. Merk at dette selvsagt vil variere med hvor mye man bruker skoene, sier han.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning