Slik får du volum i frisyren!

Her er knepene som gjør at volumet holder seg i håret!

Publisert Oppdatert
Skikkelig volum i håret får deg til å se partyklar og flott ut, men det kan være vanskelig å få resultatet til å holde gjennom en helg kveld.

Kvinneguidens hårekspert, frisør Sølvi Bjørnevoll har flere triks på lur:

Få volum

Frisøren mener at det absolutt beste redskapet for å få volum er en god krepptang.

- Jeg skal selv kjøpe meg en stor krepptang. Bruk den til å kreppe håret ved hårrøttene, det skaper masse volum. Husk varmebeskyttelse, tipser Sølvi.

Samtidig er god gammel tupering også et godt triks:

- Vi tuperer mye når vi lager oppsetninger, men det er også viktig å bruke volumsjampo, balsam og fønspray. Du kan også få et godt resultat ved å føne håret, den gode gamle fønbørsten fungerer bra, forteller hun.

Savner du generelt volum i håret, er det enkelte frisyrer som gir bedre volum enn andre. Frisøren nevner oppklipte frisyrer, du kan gjerne få frisøren til å klippe støttehår. Det er kortere hår som står ut slik at håret løfter seg litt.

Rette produkter

Om du har ordnet deg på håret og er fornøyd med volumet, er det kjedelig om det ikke holder seg gjennom hele kvelden. Sølvi mener at det lureste for å få volumet til å holde seg er en god klipp.

- Sunt, mykt hår har dessverre lettere for å klappe sammen enn de som er behandlet. Bruk saltvannsspray eller skum ved røttene før du føner. Krepptangen får volumet til å vare hele dagen, i tillegg er volumet holdbart om du føner håret riktig.

Det er helt nødvendig å bruke riktig hårspray for å få frisyren til å holde. Det finnes et hav av sprayer, noen låser lokkelene, andre kan du jobbe med. Noen gir tørr og matt look, andre gir glans og pleie.

- Jeg liker volumsprayen fra D:fi. Den er tørr og deilig, fantastisk til å spraye ved røttene og i lengdene. "Backcomb in a bottle" fra Sexyhair er en tuperingsspray på boks som jeg synes er genial. Så har du "Dust it", som er et pulver du drysser der du ønsker volum, tipser Sølvi.

1 redken

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning