Slik får du herlig strandhår!

Få fantastisk strandhår - uten å være på stranden!

Publisert Oppdatert
Bølgete, "tilfeldig" stråndhår er det hotteste av det hotte akkurat nå. Ikke bare er det den perfekte sommerlooken, frisyren passer like godt til hverdags som til fest. Det enkleste er nok å ta seg et par gode dukkerter i saltvann, og la håret lufttørke. Ulempen er åpenbar, både må du ha tilgang til havet, og håret lukter heller ikke spesielt godt etterpå. Vi forteller deg derfor hvordan du kan jukse deg fram til samme resultat!

Det finnes mange måter å gjøre dette på, avhengig av hvilket utstyr du har tilgjengelig:

Med hårføner


1. Har du sunt og glansfullt hår kan du med fordel droppe balsam akkurat denne gangen. Har du slitt eller skadet hør du bruke balsam, men velg en som ikke tynger håret, for eksempel en som lover større volum.

2. La håret være håndkletørt. Påfør et stylingprodukt som definerer og former håret, og klem det inn. Her kan du også bruke saltvannsspray. I hårrøttene kan du gjerne påføre en volumspray. Det er også lurt å bruke en varmebeskyttende spray.

3. Føn håret samtidig som du hele tiden klemmer det opp med fingrene. For ekstra volum kan du føne med hodet opp-ned. Føn håret til det er helt tørt.

4. Løft opp det øverste håret på kronen, og tupér håret under lett.

5. Avslutt med en god tørrspray over hele hodet. Bruk en tørrspray som ikke gjør håret stivt, hele poenget er at frisyren skal se lett og ledig ut. Du kan gjerne pynte med en blomst bak det ene øret, eller med hårbånd i pannen.

Med krøll/glattetangHar du veldig slett hår kan det hende du trenger hjelp av en krølltang. Følg steg 1 og 2 fra første fremgangsmåte.

3. Føn håret helt tørt. Bruk en krøll- eller glattetang til å lage fall i håret. Det er en fordel om krølltangen har forholdsvis stor omkrets, du skal ikke få krøller, men lett, tilfeldig fall. Varier hvor nær hårfestet du begynner å krølle, da vil resultatet se mindre stylet ut.

4. Spray hver lokk du krøller med tørrspray.

Avslutt med steg 5 fra første fremgangsmåte.

Andre metoder


Hårruller


Denne metoden gir deg samme effekt, og er en enklere, men også mer tidkrevende prosess. Begynn med rent, håndkletørt hår. Fordel en liten mengde skum i håret, og rull hårlokker på 3-4 cm hver rull. Bruk gjerne ruller i forskjellig størrelse, og la de sitte til håret er helt tørt, gjerne over natten.

Ta rullene forsiktig ut, og spray over med tørrspray.

"Krølleføner"


Remingtons Spin Curl føyer seg inn i rekken over nye spesialprodukter for hår. I bunn og grunn er dette en føner med et munnstykke som skal gi deg saltvannshår. Du følger steg 1 og 2 fra tidligere fremgangsmåte, men i steg 3 bytter du ut den vanlige hårføneren med Spin Curl-føneren. Del inn håret i seksjoner på 2-3 centimeter, og krøll hver lokk helt tørr. Avslutt med tørrspray. 2 1 3

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning