Slik er sommersminken!

Vår makeup-ekspert Mette Langseth gir deg de makeup-triksene for sommeren!

Publisert Oppdatert
Makeupartist Mette Langseth er Kvinneguidens nye makeupekspert, her får du hennes beste tips for årets sommer!

Perfekt sommersminke

- Den perfekte sommermakeupen skal se naturlig og fresh ut. Når man begynner å få en frisk farge i ansiktet om sommeren burde man ikke dekke til ansiktet med foundation og pudder, men la huden puste, tipser Langseth.

Makeupartisten forteller at den naturlige looken er den hotteste i sommer og farger som beige, bronse, gull og ulike highlightere er fine å bruke både som øyenskygger og rouge. Samtidig undertreker hun at det er lov å være individuell:

Mette Langseth på Kvinneguiden!

Vår nye faste makeup-ekspert er Mette Langseth. Mette har en bachelorgrad som faglærer i kunst og håndverk ved HiO, og gikk ut som beste elev ved Makeup Artistskolen høsten 2007.


Mette jobber som assistent ved Makeup Artistskolen ved siden av å frilanse som makeup-artist, og nå kan du altså lese hennes gode tips her på Kvinneguiden!

- Det finnes derimot ingen regler for hva man kan og ikke kan bruke av makeup. Bruk de fargene du selv liker og som du føler deg komfortabel med, men husk at: "less is more" - iallefall i sommer, sier Langseth.

Sommertips

  • Skjul rødheter og ujevnheter med concealer og bruk solpudder i resten av ansiktet for å få en frisk glød.

  • Om du fortsatt har behov for å dekke til huden med en foundation, bruk et mineralpudder som lar huden puste. De fleste mineralpudder har også solfaktor i seg.

  • Vil man følge moten kan man velge alt fra gyldne farger som bronse og gull, til klare og sterke sommerfarger som grønn, turkis og rosa. Stilen kommer an på anledningen og hvordan stylingen er ellers.

  • Lek deg gjerne med kohl-linere, eye-linere og mascara i andre farger enn sort og brun! Dette kan gi et friskt og spennende resultat.

  • Ulike farger til leppene kan man også leke seg med. Her er røde, rosa og korallfarger klare vinnere i sommer. Om man vil gå for en mer naturlig look kan man bruke lipgloss, gjerne med et hint av farge.Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning