Slik bruker du ankelboots

Har du ikke helt funnet ut av dette med ankelboots? Her er oppskriften!

Publisert Oppdatert
For ikke så lenge siden var ankelboots noe vi brukte som reserveløsning hvis de knehøye støvlettene var for smale til å bli trukket over buksene, eller når ballerinaskoene ikke funket i vinterregnet.

Match med antrekket

Men så gjorde ankelbootsene et enormt tilbakehopp inn i moteverdenen igjen! Og nå ser vi ankelboots i så mange forskjellige varianter som man har fantasi til å forestille seg. Vi kan sikle etter de i butikkvinduene og drømme oss bort i motemagasinene, men hvordan skal man egentlig bruke denne trenden?

De finnes i nær sagt alle varianter, de som rekker deg rett over vristen, går litt opp på leggen eller avslutter rett ved anklene, med platåsåler, tynne stiletthæler, kilehæler, tykke hæler, flate boots, nette støvletter eller fòrede boots. Forsøk å finne noen som du både syns er fine, og som passer din kroppsfasong:

Gode tips

Først og fremst;
  • Ikke hør på andre som sier at de er stygge, du er trendy og kul og forsøker å skille deg ut i mengden. Kjør på!
  • Om du har kraftige legger, lønner det seg å gå for ankelboots som sitter tett og enten avslutter rett ved ankelen din - som en slags høy pumpsko, eller gå for ankelboots som er nette og sitter inntil leggen din et stykke over ankelen din. Slik får du ikke så "avkuttede" ben.
  • Har du korte ben, gjelder i grunnen samme regelen, la ankelbootsene være med på å forlenge uttrykket ved å gå for varianter som sitter inntil leggene og anklene. Her er det også smart å bruke boots med tykkere såle og høyere hæl for en ekstra forlengdende effekt.
  • Om du har tynne, lange ben er det helt OK å gå for ankelboots med "slouch-effekt", det vil si ankelboots som er vide og slappe i fasongen, og som legger seg rundt anklene. Er du velsignet med lange ben, er det greit å gå for boots med flat såle.
  • Vil du ha noen gode ankelboots som er behagelige å ha på i hverdagen, er det topp å gå for kilehæler på sålene, gjerne gummisåler slik at du får en mykere demping når du er ute og trasker.
  • Ankelboots med lav skjæring ved anklene eller rett under, gir en forlengende effekt av bena, særlig hvis du bruker skjørt til.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning