Slik bruker du 80-tallsmoten

80-tallet regjerer moten denne høsten. Det krever gjerne bruksanvisning...

Publisert Oppdatert
80-tallet er kanskje det absolutt tydeligste i sesongens motebilde. Både skulderputer, paljetter, leggings, trange minikjoler med lange ermer, uniformjakker, og skyhøye og åletrange støvletter har gjort et kraftig innhopp tilbake i butikkene.

Men vet du egentlig hvordan du anvender trenden?

Tenk over dette

- Det handler om å være vågal! Med denne trenden kan du lett skille deg ut på fest. Hvis du ikke vil gå likt kledd som alle andre, kan du for eksempel eksperimentere ved å mikse og blande ulike materialer på plaggene dine, foreslår PR-ansvarlig hos Gina Tricot, Anna Westlund.

For etterhvert som 80-tallsmoten når alle kjedebutikkene, vil det gjerne ikke bli like lett å holde seg til en unik stil som ikke er lik alle andres.

Da handler det om å plukke ut elementer fra trenden, gjerne favorittdeler av den, og kombinere den med andre stiler som du føler er riktig for deg.

  • Skulderputer er en vågal trend! Husk at selv om det er en trend, så er det ikke alle kvinner som kler den. Er du slank med markante skuldre og lang hals, kan trenden se topp ut. Styr unna den dersom du er litt kraftig i overkroppen, spesielt i kombinasjon med kortere hals - dette vil få deg til å se sammensunket ut.
  • Paljetter er kommet for å bli gjennom hele mørkesesongen. Den glitrende pynten finnes på lekre partyjakker, vesker, hansker, luer, belter og kjoler. Vil du glitre kan det være greit å huske på at du bør holde deg til ett plagg og ikke dresse deg opp med paljetter fra topp til tå.
  • Leggings har vært hot i en god stund, nå finner du også leggings i jeansstoff - såkalte jeggings. De ser rå ut til det meste, både i hverdagen og på fest. Det ser absolutt best ut hvis du kombinerer med en lang topp, jakke, tunika eller kjole over leggings - styr unna korte overdeler.
  • Trange minikjoler er ikke for hvem som helst. Ønsker du ikke å vise fram bena kan du kombinere minikjolen med en leggings, og eventuelt en kort bolerojakke eller cardigan. Går du med en superkort kjole til strømpebukse, pass på at den ikke er utringet - det skaper mer balanse.
  • Uniformjakker er råhot - sjekk gamle Michael Jackson-bilder for inspirasjon! Du rocker lett en slik jakke sammen med svarte skinntights og ankelboots, jeggings eller en åletrang kjole. Hold det røft og ikke bruk uniformsjakken til en søt look - det blir kræsj!
  • De åletrange, superhøye støvlettene krever balanse og klasse. Støvlettene som rekker opp til midten av lårene ser kult ut til korte kjoler, skjørt og leggings, men kan bli vel klumpete til jeans eller andre bukser. Om man har høy hæl og platåsåle, passer disse støvlettene best til fest. Flat såle funker bedre i hverdagen.
  • Til slutt noen råd fra Anna Westlund;

    - Vi ser mye skulderputer i motebildet nå, mitt tips er å dresse resten av antrekket ned når man fokuserer på skuldrene på den måten. Ikke kjør 80-tallststil fra topp til tå, om du fremhever visse deler av antrekket på en slik måte, skal resten av tilbehøret holdes veldig enkelt, sier hun.
anna320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning