Slik blir moteåret 2009!

Les hva ekspertene spår om neste års motetrender!

Publisert Oppdatert

Et moteår er på hell, men moteekspertene har allerede spådommene klare for året som kommer. Vi har spurt Petra Middelthon og Det Nyes moteekspert, Vibeke Stiansen, om trendene for neste år.

 

- Jeg spår først og fremst at 70-tallstrenden kommer til å fortsette for fullt med lange flagrende bohemkjoler. Det samme gjelder blomsterprint og grafiske mønster, sier Stiansen.

Dette må være positive nyheter for Middelthon, som håper å se blomstrete kjoler i neste års motebilde.

 

Hun mener vi vil se flere statementsko og et litt enklere snitt på klærene. Et elsempel er den lille korte kjolen uten ermer, mener hun.

 

Stilene

 

Lurer du på hvilken stil du skal velge eller hvilken trend du skal følge neste år, har Stiansen flere elementer hun tror vi vil se mer av:

  • Rock chic-trenden med detaljer som skinn, eller lateksaktige overflater, glidelåsdetaljer med mere.
  • Den romantiske og feminine looken med detaljer som rysjer og volanger.
  • Trenden med skulpturelle former og volum.
  • Trenchen er en evig klassiker som dukker opp igjen og igjen, også til våren.
  • Western-looken som startet denne høsten, kommer til å fortsette også til neste år med frynser, cowboyhatt og andre effekter.
  • Uniformsinspirerte detaljer.
  • Shortsen får også en sterk plass i motebildet, og den skal helst være laget i litt penere stoff. Gjerne med press foran.
  • Asymmetriske plagg blir mer synlig.
  • Tropisk print med palmer, skjell og blomster.
  • Masse smykker, gjerne lag på lag, eller store statement-smykker. Store øredobber kommer også. Men husk! Ikke begge deler på en gang! Velg enten store smykker rundt halsen, eller i ørene.

Stoffene

 

Så er spørsmålet: Hvilke stoffer vil bli inn? Middelthon mener vi kommer til å bli mer bevisst på at stoffene vi velger skal ha skikkelig kvalitet. Stiansen er mer detaljert i spådommene sine:

 

- Når det gjelder stoffer vil vi først og fremst se mye tynne og florlette stoffer som chiffon, i tillegg til blanke silkeaktige overflater. Og også mer hverdagslige som for eksempel denim. Paljetter og pyntestener dukker opp både her og der. Frynser og rysjer setter en ekstra spiss på mangt et plagg neste sesong, sier hun.

 

Fargene

 

Er du nysgjerrig på fargene for 2009, har både Middelthon og Stiansen svar til deg:

 

- Varme pasteller, aprikos, grønt, lavendel og hudfarger vil bli inn, mener Middelthon.

 

Stiansen velger å dele fargene for neste år inn i tre kategorier:1. De nøytrale fargene som hvitt, pudderrosa, grått og beige (også en kombinasjon av sort og hvitt).
2. Metalliske stoffer og farger som sølv, gull og kobber.
3. Knallfarger som for eksempel sjokkrosa, oransje, gult og blått.

 

Og skulle du føle deg usikker på hvilken stil du vil ha eller rett og like klærne dine så godt at du ikke føler for å bytte ut garderoben, har Stiansen følgende oppmuntring:

 

- Jeg synes folk må få kle seg i det de har lyst til og føler seg vel i, uten å henge seg altfor mye opp i hva som er in eller ut. Bær klærne med verdighet og sats på din egen personlige stil. Det er det aller mest trendy du kan gjøre i 2009!

trend09-320 Trend09-4-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning