Slik blir huden din vakker!

Kvinneguidens nye hudpleie-ekspert gir deg sine beste tips for frisk og vakker hud!

Publisert Oppdatert
Få flere hudtips på Hildechristina.com!

Utallige undersøkelser viser at for de fleste kvinner er det en ren, pen og rynkefri hud som er det viktigste for egen skjønnhet og velbehag. Men hvordan får man det til?

Unngå akne

Mange kvinner opplever voksenakne fra tid til annen, et sjenerende og vanskelig problem. Kan du komme med ditt beste tips her - hvordan få kontroll på huden?

- Generelt vil jeg si at en hudpleierutine som inneholder gode og riktige produkter er det viktigste her. Voksenakne trenger ikke å være vanskelig om man får hjelp til å velge produkter som passer nettopp din hud. Det finnes ikke ett mirakelprodukt som vil ta knekken på akne, det gjelder å bruke en rutine med både rens, serum, fuktighetskrem, skrubb og maske for å få best mulig resultat. Ofte kan det å velge riktige produkter være det vanskeligste, så å få hjelp i en hudpleiesalong er en god idè. Ofte skal det litt prøving og feiling til før man finner sin perfekte rutine i jungelen av produkter, men en hudpleier kan hjelpe deg godt på vei. Det finnes også

Hilde Christina på Kvinneguiden!


Vår faste hudekspert er utdannet ved Hudpleie- akademiet i Oslo. Hudpleie og makeup er hennes store lidenskap, og liker å formidle kunnskap videre til de som er interesserte.


Hudpleie og makeup

Hilde Christina driver i dag den største bloggen om hudpleie og makeup i Norge.

kosttilskudd som kan hjelpe mye og som finnes på helsekost. Det aller viktigste er riktignok å ikke slurve unna med hudpleierutinen, bruk av produkter morgen og kveld er et must, selv om det tar litt mer tid enn å pusse tennene, forteller Hilde Christina.

Les også: Unge kvinner utsatt i solen

Les også: Sjokkert over solariumsbrune jenterSliter du med akne, er det også mulig at du sliter med fet hud. Men det er vanlig med blank t-sone selv om man har en frisk og god hud. Har du denne kombinasjonen bør du velge hudpleieprodukter som passer huden, og i tillegg bruke spesialprodukter for t-sonen:

- Det finnes produkter som er laget nettopp til det formål å matte ned t-sonen og som man bruker under fuktigetskrem som et serum. En mattende primer under makeup er også et tips. Her er det riktignok viktig å ikke matte ned huden for mye, da vil den blir tørr og den kan komme til å kompensere ved å produsere talg som vil deg en enda blankere t-sone, sier hudpleieren.

Ung og rynkefri

Kvinner mellom 20 og 35 år har som regel fine linjer i ansiktet, enten rundt øynene, i panne eller rundt munnen.

- Det er vanskelig å fjerne linjer som allerede har dukket opp, men markedet inneholder mange produkter som hevder å kunne "viske ut" linjer og rynker. Her gjelder det riktignok å være skeptisk, for det meste er bare tull! Produkter med glykolsyre kan gjøre en forskjell, bruk gjerne et serum med denne ingrediensen under dag- og nattkremen din. Det finnes også flere behandlinger i salong som kan hjelpe, dersom linjer er et problem som plager deg mye. Husk at det er viktig med forebygging, så start gjerne tidlig med gode produkter, så vil du slippe linjer i ung alder, tipser Hilde Christina.

I tillegg nevner hun, som de fleste andre hudeksperter, at solfaktor er det som gir best beskyttelse mot tidlig aldring av huden.

Les også: Ungt sminket

Les også: Unngå voksen-akne

Les også: Bli så vakker som du kan være- Husk at 90 prosent av aldringstegnene du får når du blir eldre kommer fra stråling fra solen, så om du vil beskytte huden din, er det ingenting som er mer viktig enn solfaktor! Når sola begynner å titte frem i mai, bytt til en dagkrem som inneholder SPF. Man kan også bruke solkrem som dagkrem, men som regel vil ikke dette tilføre huden nok fukt. Heldigvis finnes det mange gode alternativer som både beskytter mot solen og i tillegg gir pleie til huden i form av fukt og vitaminer, sier hudpleieren.

Sliter du med tydelige linjer og rynker bør du være forsiktig med makeup i disse områdene, og i alle fall ikke forsøke å skjule linjene med makeup:

- Å skjule linjer med makeup er ikke lett, det viktigste er å tenke på at man ikke skal bruke makeup som gjør at linjene synes enda bedre. Det finnes såkalte "wrinkle fillers", men disse har jeg veldig liten tro på, sier hun.

Få flere hudtips på Hildechristina.com!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning