Slik blir du god - og hot!

Snowboarder Silje Norendal gir deg mote- og teknikktipsene.

Slik blir du god - og hot!

Slik blir du god - og hot!

Publisert Oppdatert
Hun er beintøff i bakken og fikser halsbrekkende stunts mange av gutta misunner henne. Men jentete er hun likevel. For selv om hun er like god som mange av gutta, setter Silje Norendal pris på å være jente. Og det er ikke vanskelig å se.

Feminin i bakken

- Ja, selvfølgelig er det lov til å være jålete! Jeg syns det er ekstra viktig å være litt jålete i bakken fordi det er en mannsdominert sport, forteller hun til Kvinneguiden.


Fordi gutta lenge har dominert snowboardbakkene har det vært lite jentepreg over klær og utstyr. Men det er i ferd med å forandre seg. Og Silje kaster seg gjerne over trendy og feminine plagg.

- Jeg mener at vi som jenter bør være feminine, nettopp for å vise at vi er jenter i bakken, forteller hun.

Tro på seg selv

Selv om Norendal røk ut av VM tidligere denne uken, synes hun ikke det er skummelt å konkurrere med gutta om plassen. Hun mener det gjelder å legge fra seg sjenansen.

- Det viktigste er å ha det gøy, og ikke å ta alt så seriøst. Heng sammen med noen du trives med. Selvtilliten kommer når man har det moro, mener den vakre snowboarderen.

Selv har hun fått stor oppmerksomhet i det guttedominerte snowboardmiljøet, og fått tillit både blant andre snowboardere og sponsorer. Blant annet har hun, i samarbeid med Nike fått være med å designe den nye snowboardparken i Tryvann, Nike Oslo Backyard, som nå brukes under snowboard-VM i Oslo. Men på tross av store oppgaver og høye forventninger, beholder Silje roen.

- Selvtilliten min er ikke alltid like høy. Jeg jobber masse med å holde den oppe. Men det handler egentlig bare om å være sikker på det man gjør og å ha tro på seg selv, sier hun.

Fresh vinter

Selv om klærne i hovedsak må være både praktiske og komfortable er Norendal også nøye på hva hun velger seg av farger og design. Og selv liker hun å holde det enkelt.

- Jeg tenker en del på hva jeg har på meg. For meg er det viktig at jeg har på meg klær jeg føler meg komfortabel og vel i. Nå bruker jeg en grå Nike Bellevue-jakke og svarte skinnybukser. Jeg liker å tone ned antrekket og heller sprite det opp med fargerike goggles, forteller snowboardstjernen.

Det er ikke alltid like lett å tenke stil og skjønnhet når huden piskes av snø og vind og håret stappes under en lue. Men med noen gode følgesvenner i vesken holder Norendal seg fresh også gjennom lange dager i bakken.

- Prøv en tørrsjampo, det vil hjelpe deg med luesveisen! Solpudderet er også en av mine beste venner om vinteren. Dessuten er jeg avhengig av god leppepomade. Det er viktig å holde leppene fuktige og sprekk-frie, anbefaler hun.

siste-hopp.gif ekstra

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning