Slik barberer du riktig!

Intimbarbering er ikke bare bare. Her er tipsene, triksene og moten!

Publisert Oppdatert

Å barbere seg nedentil kan bli både sårt og stygt om du ikke gjør det riktig. Her er noen tips til hva du bør passe på når du barberer deg!

 • Bruk gele eller krem
  Å barbere rett på bar hud kan gjøre både vondt og gi deg rød og sår hud etterpå. Bruk derfor barbergéle eller barberkrem. Disse får du både i dagligvarebutikkene og i spesialbutikker.
 • Skarp høvel
  Pass på at du bruker en høvel som er ny og ren. Gamle, slitte høvler skraper opp huden din, og kutter i tillegg hårene dårligere. Hvis høvelen er bra nok, skal du ikke føle motstand når du barberer.
 • Riktig teknikk
  Å barbere seg nedentil er litt som å male en husvegg. Ta jevne lange tak med høvelen, og prøv å ta så få tak som mulig. Å barbere med hårene er mye mer skånsomt mot huden enn å barbere mot.
 • Etterbehandling
  Etter barberingen må du huske å skylle av området med vann. Dette gjør at porene lukker seg. Klapp huden tørr med et håndkle. Du kan også bruke etterbarberingsgelé, som gjør sjansen for røde prikker og betente hårsekker mindre.

Hva er på moten?

 

Hårmoten varierer fra år til år, også når det gjelder intimhår. Vi har spurt hudterapaut Tanja Kvamsdahl hos Waxing Palace om hva som er barberingstrenden nå.

 

- For de fleste som barberer seg selv, er det glattbarbering som er tingen, sier hun.

 

Tanja har også noen råd til de som barberer seg selv:

 

- Bruk en peeling der nede to ganger i uka, pluss en før- og etterkrem. Disse løser opp hårene slik at de ikke blir like stive. Bruk også egne kremer som er antibaktrielle, råder hun.

 

(Kilde: RFSU)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning