Skjønnheten utenpå

Det er ikke all skjønnhet som kommer innenfra. Her får du sminketriksene som forvandler ansiktet ditt!

Publisert Oppdatert
Av og til føler vi oss bare ikke helt vel, da er det greit å kunne et par sminketriks for å fremheve det vi er mest fornøyd med og skjule det vi helst skulle vært uten.

Enten du ønsker et slankere ansikt, større øyne eller lengre vipper; her har du noen gode råd!

Slankere ansikt

Her handler det om å bruke skygger på riktig måte! Etter at du har påført foundation og mattende puedder i fargene som passer din hudtone, legg på solpudder slik: Bruk en stor og fyldig kost og legg skyggen lett på oversiden av kinnbena dine og opp til hårfestet, bruk enkle og luftige tak. Legg en lett skygge på neseryggen og litt på haketuppen samt rett ned på halsen. Du kan ogå bruke litt langs kjevebenet, men vær forsiktig så du ikke får skille.

Åpne øyne

Bruk en lys skimmerøyenskygge etter at du har lagt på primer rundt øynene. Begynn med innerste hjørnet av hvert øye og legg en mattere skygge på ytterhjørnene.

Hvitere tenner

I dag får du bleket tennene dine på de fleste salonger, det er dyrt, men holder lenge. Hvis du ikke vil legge ut mye penger på en gang, får du også kjøpt strips til å bleke tennnenen selv. Dette holder ikke like lenge men gir et pent resultat med en gang. Du bør få sjekket tennene dine hos tannlege før du gjennomfører en hjemmebleking. Har du ikke tilgang til noen av delene, kan du bruke en mørkere leppestift som fremhever lysfargen på tennene og får dem til å virke hvitere.

Glatt hud

Foruten om skikkelig god rens etterfulgt av fuktighetskrem til din hud, skal du finne en foundation som passer deg. For deg med fet hud, finn en god foundation uten olje, de med tørrere hud skal gå for en litt fetere foundation. La fargen tørke lett på huden før du påfører litt mattende pudder med en stor kost, men ikke overdriv! Bruk heller litt mer pudder senere på dagen for å fikse blanke partier.

Hollywood-vipper

I dag får du kjøpt løsvipper mange steder. Det beste er å bruke punktvipper og sette på en og en vipp med pinsett og gjennomsiktig lim. Begynn i ytterhjørnene og sett på fire-fem vipper for å få en ekstra effekt. Bruk deretter maskara over for å få et naturlig resultat. Man kan også sette på vipper i hudpleiesalonger, dette varer i ca seks uker.

Fyldige lepper

Alle ønsker sexy lepper, og du får kjøpt lipglosser med ekstra 'plump-effekt' som skal gjøre leppene fyldigere. Men leppene virker også fyldigere dersom du bruker en lys farge på de. Du kan for eksempel legge litt beige foundation på leppene, la tørke og påfør din favorittlipgloss over for en ekstra effekt.

Perfekt glød

Når vi skal friske opp vinterhuden vår til en freshere sommerhud, kan det hjelpe å spraye litt falsk brunfarge på kroppen og ansiktet. Men pass på så du finner en god tørrspray som er tilpasset din hudtype og som ikke skaper unødvendige urenheter i ansiktet fordi den tetter porer. Spray på før du legger deg og våkne opp med litt friskere farge!

Blankt hår

Ikke alle er velsignet med skinnende hår, og det finnes mange gode produkter som hjelper deg med dette. Gjør det til en vane at du bruker en god sjampo og balsam for håret ditt sammen med en kur annenhver gang du vasker håret ditt. Bruk fuktighetsgivende serum i det våte håret etter vask, og litt varmebeskyttende spray eller krem i både vått og tørt hår. Den kjappe løsningen er å bruke et stylingprodukt som gjør håret glansfullt og skinnende.

Unngå rynker

Det finnes få måter å forebygge rynker på som er mer effektive enn å bruke solkrem tilpasset din hudtype. Legg solfaktor under fuktighetskremen din hver dag selv om det ikke er sol ute. Et annet godt tips er å unngå å gestikulere for mye. Ikke begrens smilingen, men pass på så du ikke hever bryn eller myser for mye, bevegelsesrynker kommer lett.

Unge hender

Vi er flinke å fokusere på ansiktet, men alderen vises også lett på hendene. Gjør det for vane å smøre hendene dine inn med en god håndkrem både morgen og kveld, og ha den med deg i vesken så du kan smøre deg hver gang etter håndvask. Dette holder huden myk og spenstig.

Kilde: Cosmopolitan.com Lyse-lepper320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning