Sexy øyesminke!

Vår makeupekspert avslører hemmelighetene bak vakre og intense øyne. Lær deg triksene!

Publisert Oppdatert
Om du vil se ut som en stjerne eller fange drømmeprinsen med intense øyne, finnes det flere triks du kan ta i bruk fremfor falske øyevipper. Kvinneguidens makeupekspert Mette Langseth, hjelper deg med øyesminken!

5 stilerI utgangspunktet har man noen hovedprinsipper man bruker når man sminker øynene. Her er Mettes fem hovedforslag:

Naturlig sminke

Bruk en lys basefarge over hele øyelokket og bruk en mørkere tone til å fremheve globalen i ytterkanten av øyet. Bruk også den mørke fargen i ytterkanten under øyet. Husk å duse ut og ha jevne overganger, dette vil åpne blikket og gi et naturlig resultat.

Soting av øynene

Selv om det kalles soting kan man bruke alle mulige farger. Her legger man øyeskygge på øyelokket og duser ut i globalen. Pass på å ikke dus ut for langt opp mot øyebrynet, dette vil da fort se 80-talls ut. Ha også øyeskygge under øyet som du duser ut på samme måte. Avslutt med en kajal i passende farge på våtkanten.

Tenk stilhistorie - 50 tallet

Bruk en lys basefarge på øyelokket. Bruk en sort eller brun flytende liner over øyet. Husk å avslutt i en tynn vinge som svinger seg oppover for å åpne øyet. Ha på mascara til slutt.

Hvis du vil være litt vågal

Tenk 80-tallet og jobb med tre ulike farger. Eksempelvis rosa, blå og turkis. Trekk øyenskyggen mot øyenbrynet og avslutt med en knallblå liner på våtkanten for å få 80-tallsstilen.

Mette Langseth på Kvinneguiden!

Vår nye faste makeup-ekspert er Mette Langseth. Mette har en bachelorgrad som faglærer i kunst og håndverk ved HiO, og gikk ut som beste elev ved Makeup Artistskolen høsten 2007.


Mette frilanser i dag som makeup-artist. Nå kan du lese hennes gode tips her på Kvinneguiden!

90-talls

90-tallet er også tilbake igjen. Tenk farger i brun- og korall/rosa toner. Disse fargene er supre til å fremheve blå og grønne øyne!

Jevnt og stilfulltMette mener at det viktigste å tenke på når du sminker øynene dine, er å holde deg til øynene og ikke trekke øyenskyggen for langt oppover eller nedover rundt øynene.

- Da kan makeupen fort se mislykket ut. Hold deg til området der øyesminken skal være og husk å duse ut overganger slik at øyeskyggen får en jevn overgang.

Makeupeksperten mener at man kan ta hensyn til fargen på både øyne og hud når man legger øyesminken, men det er ingen nødvendighet.

- Bruk farger du trives med! Om du vil fremheve øyefargen, kan man enten bruke en skygge som er lik din egen farge eller komplementærfargen av fargen på dine øyne. Om man har blå øyne kan farger som lyseblå, blågrå, lilla og grå farger være lekkert. Motsatte farger kan da være; rosa/korall, bruntoner og bronsefarger. Man ser lett hva som fremhever øynene når man har lagt på den riktige fargen. Øynene blir fremhevet og gløder!yne320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning