Sexy krøller

Vil du krølle ditt glatte hår, er det mange måter å gjøre det på. Håreksperten tipser deg!

Publisert Oppdatert
Det er ofte slik at de som ikke har bølger eller krøller i håret ønsker dette og de som har krøller ønsker å rette lokkene. Vel, ingen av delene behøver å være vanskelig om du har riktig redskap!

Krølletips

Kvinneguidens hårekspert Sølvi Bjørnevoll, har mange tips om du vil løfte frisyren din med lekkert fall eller dristige krøller:

- Alternativene er mange om du vil ha krøller. Hvilke type krøller ønsker du? Store, små, krepp, bølger, hverdagslige, glam? Alt til sin tid, mener Sølvi.
  • Vask håret dagen før det skal ha krøller. Ha i skum før du tørker det. Dette vil "preppe" håret litt, slik at det ikke er så mykt.
  • Ha eventuelt volumspray til å spraye over dagen etter. Jeg bruker selv KMS sin "Curl up spray", sier Bjørnevoll.
  • Med bølgetang får håret en naturlig og fin krøll og det ser ut som om det er flettet. Prisen på en god tang ligger på rundt 900 kr. Å krølle håret med tangen går fort. Den har bølger på flaten slik at du bruker den på en måte som en rettetang. Håret skal ikke krølles rundt tangen, men ligges inni. Slik går du over håret passè for passè. Håret ser mykt og fint ut.
  • Spray over til slutt om du vil ha mer tyngde i håret. Vil du at det skal se lett ut kan du spraye med en tørrspray.
  • KMS' krøllkrem er bra til å knipe i håret for å samle krøllene.
  • Det kan også bli et fantastisk resultat om du bruker en glattetang og krøller håret med. Det er veldig enkelt og du får store, fine krøller. Vil du ha en hverdagslig vri, krøller du ikke alt håret, men lar noe være stritt. Denne tangen er rund i kantene og du fører den nedover håret og snur den rundt, slik at håret som ligger inni får en fin bøy. Spray over før og etter for et godt hold og husk varmebeskyttelse!
  • Det finnes sjampoer som skal samle krøllene, mykgjøre de, gi mer spenst og glans. Hva passer ditt hår? Har du krøller som bare vises fremme eller oppe bak? Da trenger det en god klipp. Du må gjøre det lettere slik at krøllen kommer bedre frem. Da er det bare å knipe oppi litt krem eller spray for å få krøllene frem.
  • Kjøper du en softstyler (en del til føneren som fåes kjøpt i elbutikker), kan du få mye volum og enda mer spenst i krøllene. Bruk føner på lav styrke mens håret ligger i softstyleren. Slik vil krøllene tørke som de ligger og du får enda mer krøller frem, dette er veldig effektivt.
  • Et godt tips er å tørke håret først litt på forhånd og deretter knipe i litt krem. Deretter kan du bruke softstyleren.
krller320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning