Rykk på rockefoten

I sommer får du fart over føttene med røff rockabilly eller løsluppen hippiestil.

Publisert Oppdatert
Idet sommervarmen trekker skjørt og buksebein oppover, kommer et ofte glemt og gjemt kapittel til syne langt der nede. Hvite tær har helt siden i fjor bokstavelig talt blitt tråkket ned i mørket, gjemt bak ullsokker og tykke skovegger.

Med kule strømper

Men i månedene som kommer, er det fram med fotfil og neglesaks - selv sommerens pene sko med høye hæler avslører forsømte tær med sine "peep-toes".

- Det går mye i åpen tå, særlig i rockabilly-stilen, som er aktuell nå, sier moteredaktør i bladet "Woman", Karoline Hestnes.

- Kombiner gjerne med et par kule strømper eller sokker. Eller ha beina bare - såfremt du rekker pedikyren først, påpeker hun.

Sommernes stilutrykk varier, slik at alle burde kunne finne en sko som passer for seg.

- Vi ser fortsatt mye 70-tall, også på skofronten. Til stilen hører kilehæler eller platåsåler, gjerne i kombinasjon med brunt skinn. Flate sandaler er det også mye av nå, velg gjerne et par litt røffe gladiatorsandaler. Det er mye fokus på detaljer som remmer og snøring, forklarer Hestnes.

De fargeglade får også sitt.

- Det er populært med farger på tilbehøret nå, så et par sko i knallfarger er et godt tips, sier hun.

Og har du ikke råd til å investere i det siste innen skomote, tipser Hestnes om at du kanskje allerede har noen gode alternativer liggende i skapet.

- Noen av klassikerne henger med også i sommer. Converse er en sikker vinner. Flip flops går nok aldri helt av moten. Og ballerinaskoene er like søte i år som i fjor.Rocka sko her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning