Rimelig makeover!

Gå den lysere tiden i møte med en fresh, ny look!

Publisert Oppdatert
Børst av deg vinterlooken og la våren blomstre; det er ikke så mye som skal til!

Selv om vår og sommer er rett rundt hjørnet, og behovet for en liten oppfriskning er til stede, kan tomme lommebøker og slunkne kontoer ta motet fra de fleste. Da er det greit å vite at en oppfrisking ikke trenger å koste allverden. En liten endring kan nemlig gjøre stor forskjell.

Det du trenger å gjøre er å vurdere hvilke farger som passer deg, hvilken frisyre du har lyst på, og hvilken sminke du skal gå for. Håret ditt er kanskje ditt viktigste motetilbehør, og å endre frisyren fremfor å kjøpe nye sko er ofte en mye lurere investering - dessuten billigere i det lange løp.

Ettervekst er kult!

Kjendiser som Jennifer Aniston går for lysere striper i håret sammen med mørke røtter. Hvis du velger å stripe lokkene dine, trenger du ikke å passe på etterveksten din hver eneste måned, i motsetning til om du helfarger det. I år det er det kult med litt spill i håret, og mørkere røtter til lysere striper, skaper en spennende dynamikk, og gir en illusjon av dybde og tekstur i håret.

Klipp i vei

Eva Longoria har valgt å klippe håret opp til skuldrene. Det er ikke sikkert at denne looken passer til alle, men det er både trendy og sunt for håret å få av noen centimeter.

De fleste kler bobfrisyren, men det kan være lurt å spørre frisøren om råd. Hvilken form passer best til ansiktet ditt? Hvordan fungerer looken i forhold til din hårtekstur og kroppsform?

Håret skal naturligvis fremheve dine ansiktstrekk, dette dreier seg vanligvis om en velfrisert lag-på-lag klipp.

Lengden bestemmes også av teksturen. Kvinner med fint og tynt hår bør trimme håret oftere enn de med tykt, solid hår.

Enkel sminke

Fremdeles gjelder uttrykket "less is more" i de fleste situasjoner. Derfor kan det lureste være å fokusere på ett spesielt område som du har lyst å fremheve ved ansiktet ditt, enten det er øynene, munnen, kinnbena, brynene eller fargen på huden.

Husk også at du ikke skal fremheve to områder på èn gang! Mye øyensminke bør bety mindre leppesminke, mye leppesminke bør bety mindre øyensminke, mer rouge betyr mindre på de andre områdene og så videre.

Jo eldre du blir, jo mer forsiktig bør du være med tykke lag av sminke. Dette fordi foundation og pudder lett kan legge seg i linjene, da forsvinner hensikten med sminken. Noe så enkelt som en ny lipglossfarge kan være nok til å endre looken din, eller hva med en runde med selvbruner?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning