Quiz

Quiz: Hva kan du om musikk?

Ta quizen og se hvor mye du egentlig vet om musikk.

Hva kan du om musikk?

Start quizen

Publisert Oppdatert

Musikk er viktig for de fleste av oss. Musikken får oss til å slappe av, kose oss, trene bedre og ikke minst - musikk gjør oss glade og fornøyde!

Vi har alle våre favorittsjangre, men samtidig kan vi få oss en overraskelse når vi beveger oss utenfor våre faste musikkgrupper.

Musikken kan også bli ekstra spennende å høre på når vi vet mer om bakgrunnen for den.

Kanskje artisten som står bak låten brenner ekstra mye for det hun eller han synger om? Kanskje har låtskriveren et ekstra spesielt budskap med sangen? Kanskje var det meningen at nettopp det bandet skulle bli verdens største band?

Visste du at...

  • ...det er grunn til å anta at musikk er eldre enn 50 000 år?
  • ... musikken i en gitt kultur er påvirket av alle forhold som påvirker kulturen, så som sosiale og økonomiske forhold, klima og tilgang på teknologi?
  • ...den første musikken må ha blitt utviklet fra naturlige lyder og rytmer; de første musikkinstrumentene kan ha vært stemmen og hendene?
  • ...førhistorisk musikk, som før har blitt kalt primitiv musikk, betegner all musikk fra kulturer fra før lesekunsten ble utviklet?
  • ...nåtidig "førhistorisk" musikk i kulturer uten opphav i Europa vanligvis kalles folkemusikk eller tradisjonell musikk?

(Kilde: Wikipedia)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning