Quiz

Quiz: Hva kan du om skjønnhet?

Hva kan du om skjønnhetshistorien? Test kunnskapen din her.

Hva kan du om skjønnhet?

Start quizen

Publisert Oppdatert

Hvert eneste tiår ser vi nye, spennende tendenser innenfor skjønnhet-og motebransjen. Noen trender kommer for fullt og skaper en ny era som vil forme andre trender langt frem i tid, mens andre trender forsvinner like raskt som de kom.

Det som er spennende er uansett at dette ofte former vårt syn på hva som er "riktig" skjønnhet og hvordan idealet skal være.

Se for eksempel her:

1500-tallet

I det 15.århundret plukket overklasse-damene i Nord-Europa bort hårene fra hårfestet i pannen. På denne måten skulle pannen se større ut og ansiktet passer bedre under de store hattene. Blondt hår var et tegn på skjønnhet og velstand.

1600-tallet

I det 16.århundret kopierte kvinner dronning Elizabeths naturlige bleke hudkompleksjon og røde hår ved at de brukte hvitt pudder og rød parykk. Den trendsettende dronningen kopierte igjen italienske kvinner og brukte ekstra rougefarge i kinnene for å få en sunnere glød.

1800-tallet

Trendy overklassekvinner krøllet håret og pyntet med sløyfer eller bøyler.

Victoriansk

Den viktorianske alder åpnet opp for litt mer moderasjon, og skjønnhetsidelaet var naturlig uten sminke. Middel-og overklassekvinner brukte nesten ikke sminke, men passet på å pudre ansiktet for en fin, jevn hudtone. Mer knallsminke ble knyttet opp mot prostituerte og skuespillere.

1920-tallet

Kvinner ble påvirket av film og trendene som ble vist der. Bob-frisyren gjorde for første gang sitt inntog og denne kortere frisyren symboliserte den voksende friheten for kvinner.

1940-tallet

Hollywoodstjerner fortsatte å påvirke skjønnhetstrendene for kvinner. Lengre, mer feminine hårfrisyrer ble populært igjen, og kvinner kopierte Bette Davis' krøller. For første gang ble også brunere hud et symbol på høyere klasse.

1950-tallet

Øyesminke ble ekstra viktig, "alle" kvinner ville sminke seg med øyenskygge, øyenbrynspenn, maskara og tung eye-liner sammen med en blek hud og knallrøde lepper. Hårfrisyrene var svært viktig, da var det volum som gjaldt, og håret fikk gjennomgå med toupering, spray og det som var.

1960-tallet

På 60-tallet siktet kvinnene mot mer lettvinte frisyrer på grunn av tidspress på jobben. Dermed ble de kortere frisyrene mer in. På sminkefronten var det mørke øyne sammen med bleke lepper som gjaldt.

1970-tallet

Densosiale revolusjonen festet røttene sine på 70-tallet, og håret ble symbolet på tiden på flere områder - håret skulle være langt og naturlig og fremfor alt fritt flagrende. Brun hud og glossy lepper var sminkelooken og Farrah Fawcett var blant skjønnhetsidealene.

1980-tallet

Jo større hår - jo bedre hår. Popstjerner som Madonna og Cyndi Lauper gjorde tung sminke og flerfarget hår populært. Michael Jackson stod i bresjen for den blanke "wet look"-hårfrisyren.

1990-tallet

Skjønnhetsidealet var i konstant bevegelse gjennom 90-tallet, med frodigere modeller som Anna Nicole Smith til Kate Moss som syltynn symboliserte grunge-looken. Langt, matt og ustylet hår, samt mørke lepper var gjeldende.

(Kilde: ukhairdressers.com)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning