Perfekt vintersminke

Få en nydelig look uten å se oversminket ut.

Publisert Oppdatert
Vinteren byr på skarpt dagslys, som gjør at man lett ser overskinket ut, og lav temperatur, noe som kan tørke ut ansiktet. Heldigvis finnes det noen gode vinter-sminketriks!

Flassfri vinterhud

Når du sminker deg om vinteren er det viktig å bruke et grunnlag som holder huden naturlig og ikke legger seg i porer og linjer.

Uansett hvilken fuktighetskrem man bruker så kan huden flasse på grunn av kulden som tørker ut huden. Dette ser enda verre ut når man påfører foundation og pudder.

Kjendis-makeupartist Angela Levin forteller til Elle.com hvordan man skal holde på en glatt, flassfri og fuktrik hud også om vinteren:

- Eksfoliering og fuktighetskrem morgen og kveld er nøkkelen. Du bør eksfoliere og rense godt et par ganger i uken, helst med en mild og oljefri rensemelk, sier makeupartisten.

Blande i fuktighetskrem

Etter at du har fjernet døde hudceller anbefaler Levin at du smører deg med en god dagkrem, som du lar "virke" i 5-10 minutter før du påfører sminke.

Om du etter sminkedelen fremdeles har tørre partier i ansiktet, kan du neste gang bruke en ekstra fet krem på disse partiene. Du kan også blande litt fuktighetskrem i din flytende foundation.

- Du kan også prøve litt avocado- eller roseolje, dette er lett på huden og gjør at du ikke utvikler urenheter, forklarer Levin.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning