På med påskefargen

Jo gulere, desto kulere enn på lenge. I år vil påskefargen vare hele sommeren.

Sist oppdatert
Trendforskerne hos Pantone Color Institute har for lengst bestemt at gult blir en av sommerens store motefarger. Allerede nå som den gule høytiden - påsken - setter inn, er det mange gule plagg og accessoirer å finne i landets klesbutikker.

- Vi ser gult i alle nyanser; lysegult, knallgult, neongult og over til sennepsgult. Gult dukker også opp i den globale trenden med mye mønstre og farger, samt i blomsterstoffene, sier Julie Kase, moteansvarlig i magasinet Mag. Selv liker hun det enkelt.

- En gul sommerkjole er fin i seg selv, så det er ikke nødvendig å toppe den med så mye stæsj. Hold sminken naturlig, men det også kan være fint med knallrøde lepper, tipser hun.

Gult er kult

Gult er en farge som gir oss energi - og komplementerer de andre knallfargene vi har sett de siste sesongene. På catwalken har mange av de store designerne gått for gult i det siste: Lanvin og Gucci presenterte knallgule aftenkjoler, Louis Vuitton hadde gule skjørt, kardigans og topper, mens Dsquared2 og Marc by Marc Jacobs kjørte retrokjoler og kåper i gult. Snart er det også vår tur til å stråle om kapp med solen.

- Gult er en sommerlig farge, men kanskje ikke den enkleste å bruke. Fargen er mye i seg selv, så det er viktig å unngå overstyling. Hold det enkelt, oppfordrer Kase.

Den nordiske, bleke vinterhuden skaper heller ikke det beste utgangspunktet.

- For å komme unna med et helgult antrekk, bør man gjerne være litt brun i huden.

Tilbehør med snert

Blir gult fra topp til tå for mye for deg, finnes det masse morsomt tilbehør å smykke seg med. Vesker, sko, skjerf og armbånd kommer i alle nyanser av fargen. Start enkelt med et knallgult belte på en hvit skjorte eller et sitrongult kjede på den lille sorte.

- Gulfargen gjør seg bra mot enkle hvite eller sorte antrekk, gjerne også kombinert med sølv og gull. Igjen gjelder det å holde det helt enkelt med rene flater, understreker Kase.



Gult og kult her!





Denne saken ble første gang publisert 20/03 2008, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også