Nydelige negler!

Norgesmester i negledesign 2008, Linn Himberg-Larsen, gir deg reddende råd!

Sist oppdatert

Er neglene dine slitte og flisete, hjelper det ikke uansett hvor vakre hendene dine er. Men det skal ikke store innsatsen til for å få finere negler. Vi har spurt Linn Himberg-Larsen ved Artistina Studio i Oslo om hvordan du enkelt løser negleproblemene!

 

  • negl
  • Myk hud rundt neglene:
    Skyv neglebåndene tilbake én gang i uken, og smør neglebåndene inn med neglebåndsolje hver kveld.
  • Sterkere negler:
    Bruk neglebåndsolje til dette også. Oljen gir næring til de nye neglecellene slik at den nye neglen som kommer ut blir sterk og fin. Bruk også en kur med negleforsterker (6-8 uker). Pass på at denne brukes alene og ikke med andre neglelakker, da neglene blir misfarget med en forsterker under.
  • Flisete neglbånd:
    Har du først fått flisete neglebånd, er det ikke så mye annet du kan gjøre enn å klippe de bort med en negleklipper og vente på at det skal gro. Du kan imidlertid forebygge ved å bruke neglebåndsolje eller krem.
  • Filing:
    Husk på at du alltid må file neglene én vei og inn mot midten. Det er også viktig å ikke bruke en for grov fil.
  • Neglelakkfjerning:
    Neglelakkfjerneren bør ikke være for sterk, og helst uten aceton. I dag får du kjøpt flere typer neglelakkfjerner uten aceton både på apotek og i skjønnhetsbutikker.
  • Negle-spa:
    Sesamolje er et godt næringsstoff for negler! Ta sesamolje i en liten skål, varm den opp noen sekunder i mikrobølgeovnen slik at den blir varm og god, putt fingertuppene oppi, bad de i ca 10 min to ganger i uken. Dette er meget bra for tørre neglebånd og negler.

Denne saken ble første gang publisert 23/09 2008, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også