Naturlig skjønnhet

10 grunner til å gå uten sminke!

Publisert Oppdatert
Selsvagt skulle vi alle ønske at vi bare kunne gjøre som kjæresten vår; stå opp, pusse tennene, rufse håret, hoppe i klærne, spise og stikke på jobb. Men nei, vi damer må ha våre faste skjønnhetsrutiner, og det tar tid!

Det er iallefall slik de fleste kvinner har det, og det kan godt hende at det er selvforskyldt, for når man først har begynt med sminke, er det ikke så lett å slutte. Likevel er det alltid best for huden å gå uten noe sminke, her får du 10 gode grunner til å gå "naken"!

1. Vi vil ikke se ut som vi har tryna i et malerskrin!

Kjedelig å gå rundt med maske på seg hele dagen, og kjedelig å være avhengig av en stor sminkebag hvor enn man går! Og hvor lang tid bruker man ikke om kvelden for å få av seg alt sammen? Det er bare for mye arbeid!

2. Resultatet blir annerledes enn på pakningen!

Blir man virkelig seende ut som Penelope Cruz om man påfører ti lag med maskara? Sminke er jo ikke kirurgi, og det er grenser for hva man kan fikse på. Det er iallefall nesten umulig å se ut som en superstjerne, husk på at de fleste kjendisbilder er photoshoppet i timesvis.

3. Du vil heller bli i sengen

Om du får velge mellom fem minutter ekstra i sengen eller fem minutter foran speilet, er valget enkelt!

4. Du ser yngre ut uten sminke

Sminke kan nemlig få deg til å se eldre ut. Om du markerer øynene for mye, legger kraftig, rød leppestift og bruker mye pudder og rouge, kan du lett se ti år eldre ut.

5. Du er fin nok uten!

Det går fint an å pynte seg og føle seg vakker uten å bruke sminke, og det finnes massevis av vakre kvinner som ikke behøver å sminke seg for å fremheve sin skjønnhet.

6. Kliss-klæsj!

Mange menn hater å kysse lepper fulle av klissete gloss, og menn legger også merke til kvinner som ikke bruker sminke. Mange setter pris på naturlige skjønnhet og selv om du kanskje er vant til å bruke sminke, skal du se at du får mer oppmerksomhet den dagen du kommer uten "sparkelen".

7. Frykten for nye feil

80-tallseksperimentet med knallblå øyenskygge og rosa leppestift, gjør at du frykter nye sminkekatastrofer. Selv om du kanskje følte deg fin da det så ut som Miami Vice hadde inntatt ansiktet ditt, så viser bildene fra 80-tallet at du tok fryktelig feil.

8. Tatovering er bedre!

Hvem trenger sminke når man har permanent makeup? Både øynene og leppene kan få en permanent oppkvikker som markerer trekkene dine uten at du trenger å bruke tid foran speilet hver dag.

9. Det føles merkelig

Du kan ikke plutselig gråte eller gni deg i øynene når du bruker maskara. Tenk så deilig å kunne se en tårevåt kinofilm uten å bekymre deg for sorte streker under øynene, eller å ikke være avhengig av å ha med sminkepungen for å friske opp ansiktet utover kvelden?

10. Det er for sent

Om du aldri har brukt sminke før, hvorfor skal du plutselig begynne nå? Du er heldig som klarer deg uten!Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning