Når huden ikke tåler mer

Har du prøvd alt? Det er mulig at du har prøvd for mye..

Publisert Oppdatert
Hvis du ikke forstår hvorfor huden din reagerer enten med kviseutbrudd, utslett eller allergi, kan svaret være at du utsetter huden for altfor mange stoffer og ingredienser.

For mye av det gode

Det kommer frem i en pressemelding fra hudpleieserien La Roche-Posay. Flere og flere utvikler allergiske reaksjoner mot kosmetikk og hudpleieprodukter. Hudleger kan ikke nøyaktig si hva dette kommer av, men ser det i sammenheng med at vi utsetter huden for mange stoffer og ingredienser. Det kan bli for mye for huden, den kan reagere med irritasjon og ubehag.

Det kan hjelpe å bruke produkter som virker som en motvekt på dette, produkter som inneholder et fåtall ingredienser for å sikre høytoleranse.

Se etter produkter uten parfyme, alkohol, konserveringsmidler og lanolin. I tillegg er det viktig å tilføre huden fuktighet. Dersom huden din viser tegn på kontaktallergi, lokal rødme eller virker lys og gjennomsiktig, er det siste den trenger at du bruker en mengde ulike produkter for å reduserer problemene.

Pleie hver dag

  • 1. Rense
  • Bruk en mild renselotion som renser huden skånsomt, og fjerner makeup i ansikt og øyeparti. Renselotionen fjernes med vann eller bomull.
  • 2. Berolige
  • Bruk en god toner på en bomullspad som du bruker lett på ansiktet for å fjerne smuss og overflødige rester. Du kan eventuelt bruke en god fuktighetsspray som beroliger hud som er irritert på grunn av ytre påvirkning (f.eks. sol, kulde og medisinsk behandling). Se etter toner eller fuktighetsspray som virker antioksiderende og beskytter huden mot for tidlig aldring. Spray i ansiktet, la det virke 2-3 minutter og klapp huden tørr.
  • 3. Beskytte
  • Det er viktig å avslutte hvert renseregime med en beroligende krem som passer din hud, enten den er tørr, fet eller en blanding. Husk også at det er forskjell på fuktfattig og fettfattig hud, selv om begge deler kan oppfattes som tørr hud. Spør om råd hvis du er i tvil!

    Kremen skal roe ned hud som føles prikkende, sviende eller stram, samtidig som det er viktig at fuktighetskremen fukter, beskytter og gjenoppretter hudens velvære. Det er også veldig viktig at kremen ikke er med på å tilstoppe hudens porer - dette fører til en evig, ond sirkel.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning