Nå skal du våge mer

Les hvilken sminke som skal ha mest fokus denne våren og sommeren!

Publisert Oppdatert
- Den viktigste sminketrenden for vår og sommer 2011 er fargerik, eksotisk, eventyraktig og inspirert av et flerkulturelt samfunn.

Det forteller innehaver av nettbutikken Makestyleshop.no, Janne Borlaug.

I 2010 var det tykke linjer, tykke eyeliner og "tykke" vipper, dramatiske effekter med mørke farger som sort og brun, selv på den mest fargerike sommerdag, som gjaldt. Makeupen skulle presentere en sterk og stolt kvinne.

Trenden som nå kommer, er vesentlig mer fargesprakende, og med fokus på glede og energi.

Fokus på skyggen

- Det er lov å velge sterke farger på øyenskyggen selv om det er på lyseste dagen. Du skal kunne gå med farger på jobb, på skolen og i hverdagen, sier Borlaug.

Les også: Vårens sminkenyheter

Les også: Video: Vakker hverdagssminke

Les også: Vinterens store sminketrendSelv de klassiske teknikkene som soting blir fornyet og inspirert av fargeeksplosjonen;

- De sotede øynene med sort øyenskygge blir byttet ut med farger, for eksempel grønt, lilla, oransje eller mørk rosa. I vår er det viktigst at øyenskyggen skal synes, vipper og maskara står ikke i sentrum. Vippene skal være mer naturlige, og ikke stikke ut som edderkoppben, sier Borlaug.

Sminketips

Eksempel 1:

- I stedet for å bruke tradisjonelle skygger som lyse sølv-øyenskygger i øyekroken og på øyelokk, og mørk farge i globallinjen, kan du heller bruke en helt lysegrønn skygge med litt skimmer i øyenkrok og jobbe deg utover med mørkere toner av grønt jo lenger ut du kommer til øyekanten og globallinjen.

Eksempel 2:

- Lilla er lekkert til våren. Legg ulike lillatoner og blend fargetonene inn i hverandre og våg å legge skygge litt lengre "utover" enn det du pleier. Husk å legge skygge under øynene også, langs vippekanten.

Eksempel 3:

- I vår/sommer kan du gjerne bytte ut de tradisjonelle rosa og røde leppefargene med en knallfarget variant i lys oransje. Perfekt til sommerbrun hud!

Fargene du skal velge

- Kler du å ha håret i en helt kald farge, for eksempel platinablondt eller en helt mørk, nærmest sort farge, bør du gå etter helt lyse lipglosser og kalde farger som lyserosa med hvitt skimmer. Hvis du liker røde leppestifter bør du gå etter de med lillatoner i seg, sier hun.

- På øyenskygger bør du gå for kalde farger som lyselilla blandet med dype lillafarger, eller du kan gå for en kombinasjon av grønt og sort ved soting.

Kjendiser som har kalde farger er for eksempel Angelina Jolie og Christina Aguilera.

Varme farger

- Er du den typiske sommerbrune typen med varme toner og gjerne gyllent eller varmt brunt hår med striper i, kan du eksperimentere med oransje leppestift når du ønsker å være trendy, eller bruke lysebrune lipglosser. Liker du røde leppestifter så bør du gå etter knallrøde leppestift med oransje toner. Ikke gå for de dype røde fargene, sier Borlaug.

- På øynene kan det være kjempefint å blande friske ferskentoner med mørkerosa farger eller ferskenfarger med brunt, for eksempel fersken på øyelokk og bruntoner i globallinje-området.

Kjendiser som har varme toner er for eksempel Lauren Conrad og Mariah Carey. Bl220 Brun2-220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning