Motebloggernes festivaltips

Klærne er kule og praktiske. Få motebloggerens tips og se bildeserie her!

Publisert Oppdatert
Det holder ikke bare å ha sikret seg dagspass eller ukespass til årets sommerfestivaler man må tenke på når man bor i Norge. Her må du også ta hensyn til vær og vind og dermed kle deg både kult og praktisk.

Ikke yndlingsplagg!

Moteblogger Sigrid Bjørkum mener at du kan gjøre 2008-versjonen av Woodstock-looken i år siden hippietrenden står sterkt.

- Lange, flagrende, mønstrede kjoler, store solbriller og bånd i håret. Dropp de store veskene, det er bare stress å drasse på, finn heller en fin liten en med tynn skulderrem, råder Bjørkum.

Motebloggeren tenker også praktisk når det gjelder sko og mener at flipflops eller gamle sneakers som tåler å bli skitne er lurt å satse på.

- Ta også med jeansshorts, de er det ikke noe stress om du mister siden du bare kan klippe en ny en, tipser Bjørkum.

Det er definitivt ikke lurt å ta med seg yndlingsplaggene sine som koster skjorta.

- Sjansen er stor for at de enten blir ødelagt på grunn av fyll, fanteri, dårlig vær eller rett og slett bare borte i alt virvarret, mener Bjørkum.

Moteblogger Silje Pedersen sverger til hippistilen og 70 - tallet som regjerer motebildet denne sommeren. Samtidig mener hun at festivallooken absolutt ikke behøver å være dyr;

- Riv av en gammel jeans og lag deg dine egne olashorts, stjel en litt for stor t-skjorte fra kjæresten din, knyt fletter i håret og du er klar for årets festivalsesong! Solfaktor, ørepropper og våtservietter er andre musthaves for en vellykket festival, sier hun.

Motebloggeren er enig med Bjørkum og råder folk å ikke ta på seg for dyre smykker eller klær man er glad i.

- Hvis du vil bruke smykker, anbefaler jeg armbånd eller kjeder fra billigkjedene som lett kan erstattes, det er kjipt hvis festivalminnet handler om den gangen du mistet ringen du arvet etter mormor, sier hun.

Pedersen tenker også praktisk fottøy;

- Gummistøvler, gjerne fra Hunter, er et must for festivalsesongen. De gjør at du holder stilen og beskytter mot regn. En søt sommerkjole i blomstertrykk, hettegenser og gummistøvler er også en kul look, tipser Pedersen.

Motebloggernes tips

  • Stor, tynn regnjakke (ikke allværsjakke!), gjerne gjennomsiktig sånn at alle kan se den fine kjolen din gjennom.

  • Sydvest!

  • Høye gummistøvler

  • Store skjerf eller en stor strikkegenser med stormasket strikk.

  • I kaldt vær passer skinny olabukser(passer i gummistøvlene), en tunika, hettegenser og regnjakke

  • Hvite solbriller, en fedora eller fletter i håret for en leken stil

  • Frynseveske!

  • Kle på deg lag på lag; bikinitopp, t-skjorte, jeans, hettegenser og regnfrakk som basisantrekk, så kan du kle av og på deg etterhvert som gradestokken danser opp og ned.Festivalmote her!

stvler

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning