Mote- og skjønnhetstrender 2010

Vi gir deg den fullstendige oversikten over hvilke trender du kan forvente deg i 2010!

Publisert Oppdatert
Alice in Wonderland

Tim Burtons neste film har premiere 5. mars i Norge, og vi gleder oss som noen unger! Vi er tydeligvis ikke de eneste, for både sminke, klær og hårprodukter inspirert av den velkjente historien begynner å innta markedet. Paul & Joe lanserer en egen makeup-kolleksjon inspirert av filmen den 25. februar, og neglelakkprodusenten OPI kaster seg også på Alice-karusellen.

Blonder

Kjoler, topper, sko og tilbehør har alle blondedetaljer i 2010. Stella McCartney, Malene Birger og Dolce & Gabbana hadde alle fokus på blonder under sine siste catwalk-visninger, og Stella McCartneys hvite blondebody har allerede figurert i flere motemagasiner. Dior har også kastet seg på trenden med sin nye makeup-kolleksjon Dior Dentelle, en kolleksjon av makeup-produkter som er så lekre at de også fungerer som pynt på badehyllen.

Beige

Den såkalte "nude"-trenden har vært over oss en stund, både når det gjelder klær og sminke. I 2010 får fargen ytterligere fotfeste, og den kommer i et utall forskjellige toner, noe som gjør at trenden passer for alle.

Maritimt

Det er sjelden feil å gå for den maritime looken på sommerstid, og ei heller i år. Striper, marineblått, rødt og hvitt kommer tilbake i år igjen. Skip o'hoi!

Undertøy utenpå

Det er mulig Lady Gaga har hatt enda større innflytelse på moteverdenen enn hun har fått æren for. I 2010 skal nemlig undertøyet synes, og det er ikke snakk om en BH-stropp eller en trusekant her og der. Nei, nå skal neglisjeer, korsetter og nattkjoler være det ytterste. Passer kanskje best på catwalken, men for en mildere, men like trendy stil kan du kombinere en blazer i boyfriendsnitt til et feminint korsett.

Behagelige sko

Føttene våre jublet da bilder fra Chanel, Celine og Marc Jacobs' visninger ble offentliggjort. Skoene som ble brukt var nemlig flatere enn på lenge, og de hælene som var å se, var kilehæler.

Sportsinspirert

Sportsinspirert hverdags- og festtøy er på vei inn i motebildet igjen. Det betyr dessverre ikke at du kan dra frem Adidas-dressen fra 90-tallet, men du vil finne flust av alternativer hos kjedebutikkene utover våren. Biancos samarbeid med Hummel sørger for at også føttene kan pynte seg med sportsinspirerte nyheter dette året.

Blomstrete

Blomsterprint er en tilbakevendende trend hver vår og sommer, og også i år kan vi forvente oss å se romantiske blomster på både klær og sko. Nytt av året er at blomstermønsteret gjerne kan være falmet og se litt slitt ut. Perfekt til sommerfesten!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning