Må ha blå!

Blå øyenskygge er noe av du hotteste du kan skaffe deg til høsten!

Publisert Oppdatert
Hver høst byr på spennende nytt innen mote- og skjønnhetstrender, og denne høsten er det blå øyenskygge som er blant det mest trendy av farger å sminke seg med.

Babyblå toner

I høst gjelder det å pynte seg med pastellfarger for alle penga! Vel og merke med måte. Og er du lur, skal du fokusere på øynene.

Blå øyenskygge har et ufortjent dårlig rykte på seg, men den vakre aquablåfargen kommer for fullt i høst. Babyblå, lyseblå, blåskimmer med litt grønt i seg, dusblå, mørkeblå - du har mange toner å velge i mellom.

Det viktigste er å prøve deg frem til hva som ser best ut til din hudtone, blå skygger er særlig flatterende til brune og mørke øyne.

Variere looken

Du kan variere med alt fra sotede øyne til en klassisk chick look med skygge på bare lokket, eller du kan prøve deg på 60-talls varianten med litt katteaktige øyne hvor du trekker skyggen ut mot ytterkroken på øynene.

Det som er veldig viktig å huske på, er å ikke trekke skyggen over globallinjen og opp til brynsbenet. Da blir det for mye av det gode. På brynsbenet er det penest dersom du bruker en lys skimmerskygge som base for å duse ut og "trekke opp" øynene til et åpent blikk.

Vil du gjøre noe nytt med sminken din, kan du forsøke å legge en tredimensjonal skygge hvor du mikser en matt blå skygge, for eksempel M.A.C øyenskygge i fargen Atlantic Blue, med en skimmertype som M.A.C i fargen Freshwater. Den matte fargen gir en intens look og mer farge i globallinjen og nær vippekanten. Skimmerskyggen reflekterer lys og gir en dramatisk effekt fremfor en enkel, matt look.

Du kan avslutte looken med en lysere, krembasert farge, for eksempel M.A.C Cream Colour Base i fargen Pearl helt innerst i hjørnet av øynene, samt maskara på de øvre vippene.

En knallflott look på byen! skygge320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning