Lekre trendkåper

For å stenge høstkulda ute kan du pakke deg inn i en av høstens trendkåper.

Publisert Oppdatert

Sjekk bildeserien nederst i saken!


Kjølige kvelder øker lysten til å krype under skinnfellen og inn i pelskåpa.

- Enten man liker det eller ikke, så er det mye pels på catwalken denne høsten også. Det skal gjerne være voldsomt og prangende. Dolce&Gabbana har en knallrosa, pompøs pelskåpe, opplyser moteredaktør i Costume, Hege Aurelie Badendyck.

Ull, skuldre og midje

Finn riktig vinterkåpe!

Trives du ikke med tanken på at kåpen din engang har vært levende, kan du gå for fuskevarianten.

- Naturen inspirerer i høst. En fuskepels gir den ultimate villmarkslooken, mener pressesjef for H&M i Norge, Vibeke Holann.

Variantene av kåper i ull og andre varme materialer er også mange.

- Denne høsten er skuldrene viktig, også på kåpefronten. Kåpene har markante skulderputer, feminine puffermer eller spesielle sømdetaljer som fremhever skuldrene. Sørg for en smal, markert midje for at ikke helheten skal bli for voldsom, anbefaler Badendyck.

Midjen krever også oppmerksomhet.

- Mange kåper har belte i livet. Beltet kan være i samme materiale som kåpen selv, men med kontrastfarger og -materialer får du ettertrykkelig understreket den klassiske 40-tallssilhuetten, fortsetter hun.

Myke fargetoner

En del kåper har overdimensjonerte partier - enten svære skuldre, voldsomme slag eller iøynefallende materialer. Fargene går ifølge Badendyck mye i grått og svart, men også beigetoner. Spesielt kamelfargen har kommet sterkt tilbake denne sesongen.

- Flere motehus har falt for de milde fargetonene, og satt den kamelfargede kåpen sammen med andre sand- og naturtoner, slik at hele antrekk går i samme nyanser, forklarer hun.

Hennes favoritter denne sesongen er designet av Stella McCartney.

- Hun har alt fra ultraminimalistiske kåper med supersmale, subtile belter i livet, til voluminøse kåper med markante belter.

Lekre vinterkåper her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning