Lekker vårmote

Vårens moteskatter er duse og tøffe på samme tid. Her er hva du kan se frem til!

Publisert Oppdatert
Vintertrøtt? Da kan du drømme deg frem mot vårmoten som er preget av 70-tallet med bukser med vide ben, høyere liv, jordfarger og lange kjoler.

Mønster og farger

Show Room Manager ved Mildh Press, Ingvild Rydland, forteller at fjorårets store trend - nudefargen, fortsetter å være i fokus også i 2011, og vårsesongen byr på enda flere nudefargede klær, gjerne i lette stoffer;

- Vi ser mye chiffon, og silke- og tynne bomullsbluser i pudderfarger. Samtidig finner du mange knallfarger og røffe mønster som gir en litt mer dristig look. Grafiske mønstre med fugler og dyreprint er en gjenganger, sier Rydland.

- Generelt kan vi si at vi får se mye av rette linjer og enkle snitt, samt markering av midjen. I tillegg blir pysjamasbukser med høyt liv og vide ben, viktig, sier Rydland.

Vero Moda satser også på 70-tallet, men den mer nostalgiske varianten; en avslappet festivalstil og en feminin "Huset på Prærien" - look.

Les også: Sats på tilbehøret

Les også: Utnytt garderoben maksimalt

Les også: Ring er tingen- Lange kjoler og skjørt blir stort denne våren, samtidig kommer buksene med bootcut som er fine å kombinere til korte topper som viser litt av magen. Blomstertopper sammen med jeansshorts er også et must, sier Linn Camilla Malnes ved Vero Moda.

Hos H&M vil duse makeuptoner, marineblått, hvitt, beige, gult og rosa være hovedfargene til våren;

- Vi retter søkelyset spesielt mot stemningen fra 60- og 70-tallet, der et kort og skarpt snitt i klare farger var i fokus, sier Kine Dreyer ved H&M.

Gina Tricot satser på en krysning mellom jordnær denim og etnisk femininitet;

- Vi vil ha fokus på denim sammen med jordnære og naturlige farger, inspirert av amerikansk westernstil. Brune og beige toner blir stort. Samtidig vil vi også fokusere på en etnisk miks av grafiske mønstre i en feminin innpakning, sier Alexandra Davidsson, pressekontakt i Gina Tricot.

Siluetter

Både Vero Moda og Gina Tricot fremhever maksikjolene som en av vårens viktigste trender. Samtidig er ikke endringen denne sesongen like markante som tidligere sesonger, og i følge H&M kan du mer enn gjerne beholde favorittene fra forrige sesong;

- Vårmoten dreier seg om å sette sammen de klassiske favorittene på nytt. Har du en garderobe med plagg du liker, som du styler på nytt, vil de føles som nye. Moten endrer seg ikke like drastisk som før, så det er lett å få favorittene fra forrige sesong til å fungere med noen smarte oppdateringer, sier Dreyer ved H&M.

Viktige vårplagg


  • Den vide dressbuksen.
  • Gjennomsiktige bluser.
  • Blomstrete topper.
  • Kilehælen.
  • Lengre jeansshorts.
  • Korte topper.
  • Bukser med grafiske mønster og høyt liv.
  • Maksikjolen og lange skjørt.
  • Blazerjakken.
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning