Legg perfekt foundation

Start med å sjekke fargen på blodårene dine.

Legg perfekt foundation

Legg perfekt foundation

Publisert Oppdatert
En av vårens største makeuptrender er en vakker, glødende og naturlig hud. Denne sesongen er det derfor ekstra viktig at foundation din sitter som et skudd! Her finner du alt du trenger å vite om hvordan du legger foundation som passer perfekt for deg.

Riktig undertone

Det første du bør tenkte på når du skal velge foundation er å finne ut hvilken farge det er på huden din. Det er nemlig flere ting du må være obs på når du velger farge.

- Når man skal velge seg foundationfarge er det viktig å vite hva slags undertone huden har. Sjekk huden på underarmen din. Er blodårene blå- eller lillaaktige har du en rosa undertone, har de en mer grønnaktig farge har du en gul undertone. Det finnes også de som har en mellomting mellom rosa og gul, forklarer Maybellines makeupartist Mariam Kristensen når vi møter henne under lanseringen av deres nye foundation Fit Me.

Grunnen til at dette er viktig er at undertonene i huden din har mye å si for hvordan fargen blir seende ut på deg. Velger du en foundation med rosa undertone når din egen undertone er gul vil du fort se grå og gusten ut.

Din nyanse

Når du har funnet den riktige undertonen gjelder det å finne riktig nyanse. Der er det fort gjort å velge feil.

- Den vanligste feilen vi gjør er å velge en foundation som er for mørk for huden vår, sier makeupartisten.

Det er jo ofte slik at man gjerne skulle hatt en hud som er nyanse mørkere enn den man har, men da bør du ty til andre virkemidler enn foundation din.

- Mange føler seg bleke og gustne i huden når de prøver en foundation som går i ett med deres hudtone, men det er mye bedre å la grunnlaget være i så naturlig farge som mulig, og heller gi glød og farge med hjelp av annen sminke. Du vet du har funnet en perfekt match når du ikke kan se hvor du prøvde den på, sier Kristensen.

Perfekt påføring

Et perfekt resultat avhenger av en god og jevn påføring. Skal du oppnå en naturlig vakker finish er det ekstra viktig å være nøye med teknikken.

- For best resultat bruker jeg helst en foundationbørste. For en naturlig og lett dekkende look tar man litt og litt foundation på børsten av gangen, og jobber dette inn i huden slik at det "smelter" inn, sier Kristensen.

Hvor mye produkt du trenger avhenger av ditt behov. Har du en sunn og fin hud i utgangspunktet trenger du ikke å bruke så mye. Slik anbefaler makeupartisten at du går fram:

- Det er greit å begynne i midten av ansiktet, i t-sonen, på kinn, hake og under øynene, mens man jobber seg utover og blender foundationen forsiktig inn. Det er ikke nødvendig å ta masse produkt i hele ansiktet om man ikke har spesielt behov for det.

Har du ikke foundationbørste? Det trenger du heller ikke. Du kan gjerne bruke hendene også.

- Det fungerer også greit å påføre foundation med hendene. Her gjelder de samme reglene, nemlig å påføre litt og litt av gangen til du får den dekkevnen du ønsker. Påfører man med hendene kan man gjerne varme opp foundationen i hendene først slik at den lettere smelter inn i huden, forklarer Kristensen.

Og uansett teknikk, må du alltid huske å blende godt ut mot hårfeste, ører og hals!Langvarig hold

Er du lei av å gå fra glødende vakker til gusten og grå i løpet av få timer? En foundation sitter ikke alltid like lenge som den lover, men noen ting kan du gjøre for å forlenge holdbarheten.

- For å få et langvarig resultat gjelder det først og fremst å bruke en foundation av god kvalitet, da disse sitter lenger på huden. En kan med fordel også bruke en primer før foundation. Da blir huden jevn og preppet, og erfaringsmessig sitter foundationen mye bedre gjennom hele dagen, sier Kristensen.

Blir du fort blank i kinn og på pannen utover dagen? Da kan et pudder være løsningen. Det både matter ned og forlenger resultatet.

- Mitt råd er også å "sette" makeupen med et pudder. Du kan enten klappe pudderet lett på med en pudderpute eller påføre lett med en kost i t-sonen der noen har lett for å bli blank i løpet av dagen.

Din beste venn

For å få et feilfritt resultat bør du kombinere fundation med en god concealer. Den kan hjelpe deg både med å framheve de fine trekkene dine, og å skjule det du ikke vil skal synes.

- Legg først og fremst concealer under øynene, for å få bukt med eventuelle mørke ringer, og for generelt å se litt mer opplagt ut. Du kan også legge den som en highlighter i en tynn stripe på eller rett over kinnbenet, i en smal stripe på neseryggen, i amorbuen over leppene og rundt nesevingene. Da gir du ansiktet et lite løft der det trengs, anbefaler Kristensen.

For at concealeren skal virke som den skal er det viktig å finne riktig type. Finn ut hva du ønsker å bruke den til, og velg type deretter.

- Velg en nyanse som samsvarer med undertonen i huden din, slik du gjør med foundation. Sliter du med mørke områder under øynene vil en nyanse som går mot gult eller oransje være fint. Noen dekkende concealere kan brukes både dekkende og som highlight, men har du mye urenheter kan det være lurt å velge en variant som er laget spesielt for dette, anbefaler hun.

Det er flere ulike looks som er trendy denne våren, men når det kommer til hud er det en naturlig og glødene finish vi ser hos de aller fleste merkene. Ønsker du å satse på et par nye produkter denne sesongen er det derfor en god idé å bruke pengene på foundation og concealer.

- Og uansett hva slags look du går for, kommer du alltid godt ut av det med et godt underlag, sier makeupartisten.mariam ferdig ferdig2

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning