Langt hår i en fei!

Hvilke er de beste hårextensions? Håreksperten vår gir deg tipsene!

Publisert Oppdatert
Det er blitt mer og mer vanlig for kvinner å få langt hår på noen timer, men hvordan skal man vite hvilken extensiontype som er best å velge? Sølvi Bjørnevoll gir deg tipsene.

God og dårlig kvalitet

Kvinneguidens hårekspert, Sølvi Bjørnevoll, deler sine tips med deg for hvordan du kan få fargen til å holde seg fin så lenge som mulig.

Sølvi Bjørnevoll gir deg råd!Kvinneguiden.no har et samarbeid med frisør Sølvi Bjørnevoll (26) som er daglig leder ved Think Hairwear i Bergen og frisørlærer ved Norsk Frisørskole. Hun er Kvinneguidens hårekspert.Hos oss får du mange gode hårtips fra den glade frisøren.

- Det finnes mange forskjellige typer, jeg har jobbet mest med punkter og tape. Selv har jeg bare brukt punkter og er veldig fornøyd med det. Da setter vi på ett og ett punkt med hår ved at vi smelter festet rundt håret, forteller Sølvi til Kvinneguiden.


Prisen på hair extension varierer men kan fort bli veldig dyrt da det gjerne tar lang tid;

- Noen frisører bruker timespris og andre tar betalt per punkt eller del de fester på håret. Det kan koste alt fra 2000 kroner til 10 000 kroner. Sjekk ut på nett eller ta en ringerunde til diverse salonger. Husk på at du helst får det du betaler for, det vil si at betaler du 300 kroner til frisøren på hjørnet, kan det hende de ikke har samme kvalitet som frisøren som tar 5000 kroner, tipser Sølvi.

Du kan også kjøpe hair extension på internett, men kvaliteten varierer.

- Jeg vet ikke så mye om kvaliteten på slike extensions, men om du lar en uerfaren venninne sette de på for deg kan jeg ikke garantere at det vil holde. Jeg har sett mye dårlige jobber hvor håret har floket seg til, slitt av mye av det naturlige håret fordi de er feil satt i, at det er for store og lange fester på grunn av feil innsettingsteknikk og lignende, advarer Sølvi.

Hun mener dermed at du får det beste resultatet hos en erfaren frisør;

- Vi har jobbet med extensions i flere år og skulle det være noe galt, kan du komme tilbake og få det fikset, sier Sølvi.

Unngå slitt hår

Problemet med extensions er at det kan slite på ditt naturlige hår og ødelegge det slik at det blir stygt når du ikke har forlengere i. Dette gjelder særlig dersom du bruker extensions over lengre tid.

- Det kan knekke om det ikke er satt på ordentlig og håret kan virke tynnere når du tar det av. Bruker du tape kan du lettere kontrollere dette på grunn av at du tar av alt cirka hver andre-tredje måned. Dette er selvsagt forskjellig ut i fra hvilken type extension man bruker. Men å ta av alt og sette det i på ny igjen, er en grei måte til å sjekke at håret er som det skal, sier Sølvi.

Har du extensions krever dette altså at du konsekvent passer på håret. Har extensions slitt mye på håret, er det greit med en pause hvor håret bygges opp igjen og hodebunn får hvile.

- Har du et normalt hår som ikke er farget og behandler det bra vil slitasjen også være minimal, sier Sølvi.

 

Gode tips


For å unngå at håret blir for slitt, mener frisøren at du skal bruke hårprodukter du er blitt anbefalt. Her er hennes tips:
  • Noen frisører har egne serier som kun hører til extensions. Noen extensions skal ikke ha balsam eller kur i på grunn av festet som kan løsne.
  • Bruk naturbørste som bøyer seg når den treffer motstand slik at du ikke river extensions ut.
  • Det er viktig å holde håret flokefritt.
  • Unngå all hjemmefarging/bleking om du har extension. Da kan håret ende opp i store floker som frisøren må klippe av.
  • Det er viktig med pleie for langt hår. Lyst hår kan virke mer slitt enn mørkt og trenger mer pleie.
  •  
 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning