Kviser av dette?

Vår hudekspert Hilde Christina Skaar tipser deg om riktig fuktighet til huden.

Publisert Oppdatert

Les mer på Hilde Christinas blogg!Kan man få urenheter av for mye fuktighet? Det er ett av spørsmålene Kvinneguidens hudekspert Hilde Christina Skaar har fått på bloggen sin.

Her gir hun deg sine tips!

To typer fukt

Du har kanskje opplevd at huden reagerer på enkelte fuktighetskremer gjennom kviseutbrudd.

- Som mange vet finnes det to ulike former for tørr hud, forteller hudpleieren og forklarer;

Hilde Christina på Kvinneguiden!


Vår faste hudekspert er utdannet ved Hudpleie- akademiet i Oslo. Hudpleie og makeup er hennes store lidenskap, og liker å formidle kunnskap videre til de som er interesserte.


Hudpleie og makeup

Hilde Christina driver i dag den største bloggen om hudpleie og makeup i Norge.- En tørr hud mangler fett, ikke fukt. En dehydrert hud er fuktfattig, og mangler vann og fukt, men ikke fett, sier Hilde Christina.

Les også: Variere hverdagssminken

Les også: Ekspertens sminketips

Les også: De beste øyenskyggeneHuden din kan ikke få urenheter av for mye fukt, altså vann. Uansett hvor mye fukt du påfører, så vil du, uansett hudtype, ikke kunne oppleve økt mengde urenheter.

Tilpass hudtypen din

Det som derimot kan skje dersom du påfører for mye fukt, er at du blir blank i huden. Makeup vil sitte dårligere og du vil generelt merke at huden din ikke tar til seg fukten du forsøker å gi den.

Når det gjelder fett er historien en annen, forklarer hudpleieren:

- Fett kan lett skape urenheter, siden urenheter som regel oppstår fordi huden har overskudd av talg, altså fett. Har du anlegg for urenheter kan du derfor lett få flere dersom du påfører for mye fett på huden, sier Hilde Christina.

Du bør altså være forsiktig når det gjelder fett, men passe på å få nok fukt.

- Påfører du for mye fukt vil du kun bli blank, noe som ikke er vanskelig å rette på. Urenheter derimot, kan lett gi arr og er også noe de fleste av oss frykter. En enkel måte å unngå dette på er å bruke produkter tilpasset din hudtype, da er det som regel ingen fare, sier hudpleieren.

Les mer på Hilde Christinas blogg!

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning