Kul i Converse

Et av tidenes mest populære skomerker fyller 100 år i år, og er fortsatt like trendy!

Publisert Oppdatert
De aller fleste som har levd de siste 30 åra har hørt navnet Converse. Tøyskoene i alle verdens farger og mønstre med såle og tupp av gummi og milelange skolisser.

Skoene har vært i bruk i tilnærmet alle samfunnsgrupper, fra rockere og punkere til hippier og fashionistaer.  

Flere varianter

Converse-bølgene har kommet og gått i motebildet se siste tiårene, men har aldri forsvunnet helt. I år er vi atter en gang inne i en Converse-bølge, og skobutikkene bugner over av de kjente tøyskoene i høst som i sommer.

 

Skaperne av Converse-skoene blir stadig mer kreative, og det dukker stadig opp versjoner med de mest psykedeliske mønstre. I tillegg selger de ensfargede og mer beskjedne variantene fortsatt som varmt hvetebrød.

 

Den amerikanske skoprodusenten er langt i fra noe ungt selskap. Allerede i 1908 startet Marquis Mills Converse "The Converse Rubber Shoe Company" i Massachusetts. Allerede i 1910 produserte selskapets da 350 ansatte over 4000 skopar om dagen.

 

Converse ga sitt bidrag til andre verdenskrig, og produserte skotypen "A6 Flying Boots" til det amerikanske flyvåpenet. Selskapet ble titt og ofte hedret av militæret og myndighetene for sin innsats under krigen. I 1984 var Converse den offisielle sponsoren for sommerolympiaden i Los Angeles.

 

I fjor inngikk Converse en avtale med organisasjonen RED om å lage RED-produkter til inntekt for AIDS-lidende i Afrika. Til sammen har Converse nå solgt nesten 100 millioner skopar over hele verden.

 

Det ser heller ikke ut til at verden har gått lei av Converse-skoene enda. Derfor vil du sannsynligvis se de i skobutikker en god stund fremover også.Se bilder fra Converse-universet her!

h1

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning