Kledd riktig for bakken

Slik holder du varmen - og stilen, hele dagen.

Kledd riktig for bakken

Kledd riktig for bakken

Publisert Oppdatert
Vinterferie er tid for fart og spenning i skibakken! Men det blir ikke lange turen hvis du ikke kler deg riktig. Vi har fått tips fra Kristin Fjeld, PR and Brand Manager hos Adidas Norge, om hvordan du kler deg fornuftig, slik at du holder deg varm og god, hele dagen.

Ikke for mye

Vi har hørt det fra foreldre og besteforeldre siden vi var små; "Har du på deg nok klær nå da?". Har du masse tøy, men fryser likevel? Da har du antakeligvis på deg for mye.

- For mange lag kan fort hemme bevegelighet og gjøre at du føler deg klam. Velg færre, riktig sammensatte lag av klær. Skal du kjøre snowboard og sitte ned endel, så velg for all del en bukse som tåler dette, både i slitestyrke og i vannavstøting, sier Fjeld.

Det er nemlig en kort vei mellom klam og kald. Det innerste laget bør være tilpasset en aktiv dag, slik at svette ikke blir liggende på kroppen.

- Det innerste laget bør være super- eller ullundertøy som både isolerer og fører svetten vekk fra kroppen, slik at du holder deg varm, forteller Fjeld.

Ikke dårlig vær...

Sammen med et svettetransporterende undertøy er også de neste kleslagene viktig for å holde på varmen.

- Det neste laget skal være isolerende, for eksempel en fleecegenser. Ytterst bør du ha en vindtett skalljakke og -bukse. Disse bør være vannavvisende og i et materiale som puster, forklarer Fjeld.

Er det meldt mange kuldegrader? Det er ikke sikkert du trenger å forandre bekledningen likevel.

- Hvis man tenker riktig i forhold til sammensetning av lag, fungerer denne bekledningen godt i de fleste typer vær. Eventuelt tar man av seg et lag i varmere vær, og varierer tilbehør som votter, lue og skjerf i forhold til været. Er det ordentlig kaldt, velger man en "balaklava", en lue som dekker hele hodet og halsen unntatt ansiktet, og tykke votter, sier Fjeld.

Fokus på mote

Med butikkene fulle av lekkert tøy er det vanskelig å finne en unnskyldning for å kle seg dårlig i bakken, og det er ingen tvil om at produsentene har jobbet mye med design de siste årene.

- Fine farger og lekre snitt kombinert med teknisk ytelse, har mye å si både for treningsmotivasjonen og det at man faktisk kler seg riktig. Det er mer morsomt å tenke bekledning når man har mye bra å velge mellom, sier Fjeld.

Det er mye utstyr man kan boltre seg i når man skal i ski- eller snowboardbakken. Det finnes masse lekkert av luer, hansker, votter og skjerf som kan sprite opp antrekket. I tillegg er det én tilbehørseffekt som har fått sin rennessanse i bakken de siste årene, og som definitivt bør være på "må ha-listen".

- Det aller viktigste er å huske hjelmen. Heldigvis er denne helt på mote igjen og fås nå i mange farger og design. Husk at passformen må være perfekt - ikke for trang og ikke for løs, sier Fjeld.ekstar

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning