Kle deg unikt

Designerne gir deg oppskriften på hvordan du får din egen stil.

Publisert Oppdatert
Ønsker du å skille ut fra resten av gjengen kledd i mørke jeans og svart skinnjakke? Da skal du investere i unike ting som forteller en historie, og som betyr noe for deg.

Kle deg med selvsikkerhet

Det mener designer ved designkollektivet 'Skaperverket', Hanne Amalie Gøytil Lund.

- Kombiner gjerne dette med billigere ting som kan skiftes ut oftere, tenk gjennom hvordan disse tingene passer inn med det du allerede har. Hent gjerne inspirasjon fra magasiner eller blogger, men stol på din egen smak og bygg en garderobe eller et interiør over tid, foreslår Gøytil Lund for Kvinneguiden.no.

'Skaperverkets filosofi er å være et sted der folk med skaperglede kan samles, å være uforutsigbar og i stadig utvikling. Butikken startet i 2004 og bak den står mange designere i forskjellige aldre, med mange forskjellige uttrykk og i hovedsak med kvinnelige kunder som målgruppe i alderen 18 til 50.

- Hver designer styrer selv sin egen kolleksjon. En fellesbenevnelse er noe á la "retronostalgi tilpasset 2009." Vi har redesign, bruk av gamle stoffer, bruk av gamle mønstre med nye stoffer men også helt nye snitt og stoffer. Den unike kjolen, som du ikke finner noe annet sted, er hovedtrekkplasteret i klesavdelingen, forteller designeren.

Kollektivet ønsker å se at norske kvinner utrykker personligheten sin også gjennom det de har på seg.

- De må våge å skille seg mer ut i mengden, og kle seg med større selvsikkerhet. Skulle gjerne sett norske kvinner bruke mer farger og mønster, og ikke alltid gå for det mest praktiske valget, synes Gøytil Lund.

Bruk fantasien

Hun mener at norske kvinner kan godt bruke mere tid på å eksperimentere og bruke fantasien, her er hennes nøkkeltips;
  • Ha det gøy med mote, ved å kombinere nye og brukte ting kan du skape en stil med egenart.
  • Gå på skattejakt på loppemarkeder og bruktbutikker.
  • Kombiner gjerne unike klær fra uavhengige designere med klær fra billigere kjedebutikker. Det blir fort at man handler alt i kjedebutikkene og dessverre er mange er redde for å skille seg ut.
  • Det er også viktig med noen spennende accessories som piffer opp hverdagsgarderoben så vel som festgarderoben.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning