Flatterende plagg for kroppen

Kle deg slank

Ekspertene gir deg de enkle triksene.

TRIKS: Om du kler deg i riktige farger og snitt, vil du se slankere ut.

TRIKS: Om du kler deg i riktige farger og snitt, vil du se slankere ut. Foto: Foto: PRODUSENTENE.

Publisert Oppdatert

Du kan trylle deg til drømmekroppen på 1-2-3, kun ved hjelp av riktig antrekk.

Kjendisene som vi beundrer for sine smekre figurer på den røde løperen, får absolutt hjelp fra dyktige stylister til å vise seg fra sin beste side.

Men det er enkelte triks du lett kan klare selv også.

Fra innerst til ytterst

Pressekontakt Mia Thorsø ved Polhem PR forteller at du kan starte med riktig undertøy .

- Jeg mener at passform er alfa-omega når det kommer til å skape en illusjon av en slankere figur. Hvis man sørger for at plaggene passer perfekt, er mye av jobben allerede gjort. Velg riktig undertøy, for eksempel kan en strømpebukse som holder inne og en bh som løfter og støtter hjelpe deg langt på vei, sier Thorsø til Kvinneguiden.

HOLD-IN: Sett fra Triumph Essence, 979 kr, body fra Ellos, 279 kr, korsett fra Lindex, 249 kr, truse fra Lindex, 99 kr, underkjole fra Ellos, 299 kr.

HOLD-IN: Sett fra Triumph Essence, 979 kr, body fra Ellos, 279 kr, korsett fra Lindex, 249 kr, truse fra Lindex, 99 kr, underkjole fra Ellos, 299 kr. Foto: FOTO: Produsentene.

Slankende helhet

Kathrine Kind ved Mildh Press mener at du kan kle deg slankere uten å nødvendigvis gå for sort.

- Men mørke farger er helt klart mest slankende for figuren. Man bør heller velge de sterke og klare fargene fremfor pasteller. Men ønsker man allikevel å gå for pastellfarger, kan man fint kombinere dette med en mørk underdel eller overdel, sier Kind.

Thorsø mener at det er viktig å tenke helhet i antrekket.

- Velger man en smal underdel, som smale og trange jeans eller et smalt blyantskjørt, kan man gjerne velge en mer voluminøs topp. Og motsatt. Ellers er det jo en kjent sak at lyse farger fremhever og mørke farger skjuler. Så selv om lyse jeans er kjempetrendy denne våren, betyr ikke det at alle passer like godt i dem, sier hun.

Samtidig er det flere trendplagg som kom i fjor høst og som fortsetter denne vinteren som virker svært flatterende for figuren.

- 50-talls trenden er superhot, og 60-tallets korte, a-formede kjoler er perfekt for de som vil skjule stor rumpe og store lår. Også kjoler med lange ermer er hottere enn noen sinne. 70-talls-trenden medfører veldig høye hæler og platåsko. Det er en glede for mange som ønsker seg lange og slanke ben. Men ikke minst er store smykker og tilbehør viktig denne våren og sommeren, det piffer opp et ellers mørkt antrekk, kan Kind fortelle.

En av de ekstraordinære trendene er peplumtrenden.

- Tulipantoppen er et kjempefint eksempel på et plagg som kan være med å gi en illusjon av en smalere figur. Den er spesielt fin for å balansere ut forskjellen mellom over- og underkropp. Et annet eksempel er blyantskjørtet, som også fungerer kjempefint for figuren, sier Thorsø.

Smalere midje

PEPLUM: På skjørtet, eller en tulipantopp, får midjen til å virke smalere. Fra venstre: Bik Bok, 399 kr, Lindex, 299 kr.

PEPLUM: På skjørtet, eller en tulipantopp, får midjen til å virke smalere. Fra venstre: Bik Bok, 399 kr, Lindex, 299 kr. Foto: Foto: PRODUSENTEN.

- Velg underdeler som er høye i livet og hjelper til med å holde magen inne. Topper med innsving eller et belte i livet hjelper også godt til, sier Thorso.

- Bruk belte i livet, enten på kjolen eller utenfor jakken, og unngå a-form på kjole eller topp, sier Kind.

Slankere ben

- Velg rette bukser, høye hæler og mørke farger, tipser Thorsø.

NETT OVERDEL: Velg topper med litt innsving eller helt rette fremfor a-formet. Fra venstre: MQ, 349 kr, Wiksén, 3199kr, In Wear, 999 kr.

NETT OVERDEL: Velg topper med litt innsving eller helt rette fremfor a-formet. Fra venstre: MQ, 349 kr, Wiksén, 3199kr, In Wear, 999 kr. Foto: Foto: PRODUSENTEN.

Kind er enig;

- Mørke, smale jeans eller tights og strømper, høye hæler, kombinert med en overdel som ikke er altfor lang. Sko kan gjerne være i samme tone som strømpebuksen eller tightsen, det gir en forlengende effekt, forteller Kind.

Lang og slank hals

- Velg en topp med V-hals som hjelper til med å dra blikket nedover og som gir en illusjon av en lengre hals, mener Thorsø.

- Å ha håret oppsatt er også et bra triks, forteller Kind.

PÅ BENA: Velg smal fasong, gjerne med høyt liv, men ikke for trang. Fra venstre: In Wear, 899 kr, MQ, 699 kr, In Wear, 4999 kr.

PÅ BENA: Velg smal fasong, gjerne med høyt liv, men ikke for trang. Fra venstre: In Wear, 899 kr, MQ, 699 kr, In Wear, 4999 kr. Foto: Foto: PRODUSENTEN.

Mindre byste

- Unngå topper med masse detaljer på bysten, mener Thorsø, mens Kind tror at det er smart å unngå for mye utringning da hun mener det fremhever store bryster.

- Dropp også push-up, ha en bh som er riktig strørrelse og riktig for din figur. Riktig mål kan du få hjelp til i en undertøysbutikk. En god bh har mye å si, mener Kind.

Smalere skuldre og nette armer

V-HALS: Får halsen til å virke lenger. Fra venstre: In Wear, 799 kr, Nina Jarebrink, 1399 kr, Wiksén, 1499 kr.

V-HALS: Får halsen til å virke lenger. Fra venstre: In Wear, 799 kr, Nina Jarebrink, 1399 kr, Wiksén, 1499 kr. Foto: Foto: PRODUSENTEN.

- For å få slankere armer bør du unngå topper som er avkuttet midt på det bredeste området av overarmen, gå heller for topper med løse ermer gjerne tre-fjerdedels-lengde eller lengre. For å få smalere skuldre bør du unngå halterneck-topper og kjoler, og heller velge topper med litt utringning som trekker blikket nedover, forteller Thorsø.

- Langermet topp, gjerne i mørke farger. Unngå singlet og spagettistropper. Styr unna skulderputer og puffermer. Skal du gå med kortermet, velg en topp med litt lengde på ermene, sier Kind.

Les også:

Katrine Sørland avslører sitt beste triks

ENKELT: En topp med lite detaljer gjør at bysten ikke virker så stor. Fra venstre: In Wear, 499 kr, MQ, 199 kr, Beck Söndergaard, 499 kr.

ENKELT: En topp med lite detaljer gjør at bysten ikke virker så stor. Fra venstre: In Wear, 499 kr, MQ, 199 kr, Beck Söndergaard, 499 kr. Foto: Foto: PRODUSENTEN.

Gjør du en av disse motetabbene?

Nå skal rumpa se slik ut

MED ERMER: Få smalere skuldre og nettere armer. Fra venstre: Vila, 399 kr, Ida Sjöstedt, 1395 kr.

MED ERMER: Få smalere skuldre og nettere armer. Fra venstre: Vila, 399 kr, Ida Sjöstedt, 1395 kr. Foto: Foto: PRODUSENTENE.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning