Kle deg mot høstkulda

Her er noen av trendene du kan varme deg på i høst.

Sist oppdatert
Man føler seg ikke alltid like elegant når man må trekke lua nedover ørene, ullskjerfet tett rundt halsen og jeansen utenpå ullstillongsen. Samtidig er det sjelden behagelig å gå i kort skjørt og tynne strømper med høstvinden hvinende rundt leggene. Heldigvis byr denne høsten på en rekke plagg som både er varme og trendy.

- I høst ser man blant annet mye store, gode ullgensere, sier moteekspert i TV2s moteportal, Kjersti Skar Staarvik. Ullgenserne kan gjerne være i retrostil, denne høsten får man blant annet et gjensyn med flettestrikken.

Les også: Basisgarderobe for høsten

Les også: Høstlige elementer

Les også: Høstens lekreste kåper



- I tillegg er den lange kardiganen i strikk et av nøkkelplaggene i høst. Den kan gjerne være så lang og tykk at den kan brukes som et alternativ til kåpe, sier Staarvik. En igjenkneppet kardigan kan fungere som kjole.

- Ta eventuelt et belte i livet hvis du vil ha en mer markert midje enn en lang kardigan gir, tipser Staarvik.

Fôr fra innerst til ytterst

Misliker du følelsen av kjølige høstdrag som sniker seg inn i glipen mellom jakke og skjerf, kan du glede deg over at mange av høstens gensere har høy hals. Tar du et skjerf utenpå der igjen, burde du være godt beskyttet mot unødig trekk.

- Det er fortsatt mye store og lange skjerf i motebildet, og de kan gjerne knytes utenpå en stor genser, sier Staarvik.

Teddystoff er også trendy, stoffet kan ses på alt fra sko og skjerf til jakkekrager.

- Fôret skal synes, for eksempel er mange boots laget for å brettes ned slik at fôret på innsiden kommer ut. I tillegg er teddystoff trendy som et plagg i seg selv. På catwalken har det vært flere eksempler på jakker som nærmest ser ut som jakkefôr. Med et par skinnbukser til får du en kul og rocka stil, tipser Staarvik. Skinn er for øvrig et materiale som dukker opp mange steder i høst, både i hansker, skjørt, bukser og jakker.

Staarvik anbefaler videre å mikse ulike materialer.

- Bland gjerne ull med finere tekstiler. Ull og silke, for eksempel, er en god kombinasjon.

Varme føtter

Til føttene kommer det denne sesongen mange vanntette sko og gummistøvler som også er fôret, slik at man holder seg både tørr og varm. - Vil du være litt mer elegant, finner du fôrede sko med kilehæler, forteller Staarvik.

Et varmt alternativ på buksefronten er ullbukser med press.

- Det glamorøse 70-tallet er fortsatt i motebildet, så velg gjerne bukser med høyt liv. Jordfarger føyer seg også godt inn i 70-tallsstilen, sier hun.

Aller ytterst er ponchoen eller capen et hett alternativ.

- Ponchoen holder seg i motebildet. Denne høsten er ponchoene ganske store, og fargetonene går i høstlige varianter som sennepsgult, beige og rustrødt, sier Staarvik.

Dermed er det bare å tre ponchoen over hodet, og vips er du ikke bare varm, men står også i stil med de gule og røde bladene som blåser ned fra trærne og varsler om enda kaldere tider.

Denne saken ble første gang publisert 04/10 2011, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også