Kle deg etter kroppen din

Her er forfatter Sidsel Hjelmes tips til hvordan du blir fornøyd med ditt eget speilbilde.

Publisert Oppdatert
Er du blant kvinnene som ikke klarer å akseptere kroppen din som den er, og istedet kjøper klær til den kroppen du ønsker at du hadde?

Venn med kroppen

Det skal du forsøke å slutte med nå!

Sidsel Hjelme er forfatter av boken "99 fikse forslag - kle deg etter kroppen din", og hun skriver at hver tredje norske kvinne er misfornøyd med kroppen sin. Størstedelen av problemet ligger i våre egne hoder, for selv om vi kanskje drømmer om mindre rumpe, større bryster og smalere midje, nytter det lite at vi kjøper klær vi håper å en gang passe inn i.

Forfatter Hjelme skriver i boken at gjentatte feilkjøp bare er irriterende, bortkastet tid og bortkastede penger. Her er hennes tips til hvordan du kan bli venn med kroppen din;

Gode tips

 • Du trenger ikke slanke deg og legge deg under kniven for å ta deg godt ut. Du må bare finne ut hvordan du skal framheve det du er stolt av , og samtidig avlede oppmerksomheten fra det du liker minst.
 • Istedet for å kjøpe klær til den kroppen du ønsker at du hadde, må du akseptere kroppen din slik den er.
 • Still deg foran et helfigurspeil og studèr deg selv fra alle vinkler. Ikke tenk på hvordan du kan bli hvis du bare blir kvitt en valk her eller får strammet opp litt der.
 • Se på deg selv med et åpent blikk. Hva er dine fortrinn, og hva er det du ikke liker med kroppen din?
 • Studèr deg selv ovenfra og ned, forfra, bakfra og fra siden. Se på kroppsdel for kroppsdel med et positivt blikk; hals, nakke, skuldre, rygg, overarmer, underarmer, håndledd, hender, brystkasse, pupper, mage, hofter, rumpe, lår, knær, ankler, føtter. Underveis noterer du ned det du er fornøyd med. Og gjør det raskt før din egen kritiske stemme begynner å protestere!
 • Når du har nådd tærne, skal du ha en liste med minst fem forskjellige ting du vil framheve og som du gjerne vil at andre også skal legge merke til. Jo lengre liste, desto bedre!
 • Når du har laget listen over de positive egenskapene, kan du igjen ta i bruk det kritiske blikket, men ikke overdriv!
 • Studèr deg selv og velg maks fem områder du ikke er fornøyd med, og som du gjerne vil kamuflere på en eller annen måte når du kler deg.
 • Når du så står med pluss-eller minuslisten, er det tid for å legge alle bekymringer over kroppen din til side. Nå har du et suverent utgangspunkt for å kle deg med stil.
 • Der kroppen trenger hjelp, kan klærne tre støttende til. Slik kan du, som alle supermodeller gjør, skape illusjonen av en perfekt proporsjonert kropp. Ta med deg det du har lært når du prøver klær, det er enklere enn du tror! Overarmene kan dekkes til med et sjal eller en bolero, en slankere midje får du ved å bruke innsvingede topper, gjerne med et belte utenpå.

  Kilde: "99 fikse forslag - Kle deg etter kroppen din", Sidsel Hjelme, Cappelen Forlag AS 2005colourbox556019

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning