Klær for store rumper

Har du mye rumpe og lår, og er usikker på hvordan du skal bruke sommermoten? Vi hjelper deg!

Publisert Oppdatert
Å lure øyet til å se noe annet enn det egentlig ser, er et velkjent virkemiddel, også når det gjelder hva du har på deg. Og for mange er rumpa det største problemet. For bred, for slapp eller rett og slett bare for stor? Og hvordan i alle dager skal man få den til å se mindre ut?

Klær for store rumper


Undertøy

Det viktigste, uansett fasong, er å ikke bruke truser som strammer. En trusestrikk som skjærer inn i huden, får rumpa di til virke større. Gå for sømløse varianter i riktig størrelse for en mest mulig usynlig effekt. En velformet hipstervariant kan ha en lett oppstrammende effekt, og hvis du trenger ekstra hjelp kan en hold-inn-truse både dytte inn og stramme opp.

Bukser

La alltid fokuset være på overkroppen, og gå for ensfargede, mørke bukser. Det beste er bukser som sitter tett og jevnt over hofter og lår, og som er løsere fra kneet og ned. Bukser med bootcut balanserer ut hoftene, og får deg til å se smalere ut. Store lommer tett plassert gjør rumpa mindre, mens små lommer gjør rumpa større. Unngå bukser med lavt liv og lyse felt på lårene.

Skjørt

Skjørt med a-fasong, som følger hoftene, men som blir bredere ned mot kneet, er det mest flatterende for deg med brede hofter. Skjørt med høyt liv er flott, da får du markert midjen samtidig som rumpa skjules. Har du kraftige ben bør du velge skjørt som slutter rett under kneet, der benet er smalest.

Topper og kjoler

Også her er a-fasong stikkordet. Empireliv, der man markerer rett under bysten, og lar et vidt skjørt henge mer eller mindre fritt, gjør underverker for store rumper. For å dra fokuset ytterligere vekk fra hoftepartiet kan både stroppeløse og halterneck-varianter være flatterende. Unngå kjoler som strammer over hoftene.

Bluser og skjorter bør slutte enten ved bukselinningen, eller nedenfor rumpa. Unngå topper som slutter der du er bredest. Puffermer eller andre detaljer rundt skuldrene vender fokuset mot overkroppen, og balanserer også ut hoftene. Boleroer, korte cardigans og vester er også supre alternativ for å trekke oppmerksomheten vekk fra hoftene.

Jakker, kåper og cardigans

Figursydde plagg som slutter rett under baken er det mest flatterende. For jakker og kåper vil enkeltspente varianter virke nettere enn dobbeltspente. Hold deg unna rette modeller med store lommer i hoftehøyde.

Sko

Stiletthæler kan få brede hofter til å virke enda bredere, så gå for sko med høye, men solide hæler. Denne sommeren bugner det av lekre sandaler med kraftige hæler, velg gjerne noen med platå foran.

Tilbehør

Felles for alt tilbehør er at du ikke skal putte noe lite og smalt på et stort område. Et smalt belte rundt fyldige hofter vil få deg til å se større ut.

Få flere tips her!1 1

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning