Fine festkjoler

Kjolene som passer perfekt nå

Du finner garantert en partykjole du liker her.

VARIASJON: Du kan boltre deg i mange ulike kjoler til jul og nyttår.

VARIASJON: Du kan boltre deg i mange ulike kjoler til jul og nyttår. Foto: Foto: PRODUSENTENE.

Publisert Oppdatert

Førjulstiden, romjulen og nyttårsaften er tiden hvor man gjerne vil pynte seg litt ekstra.

Og siden det gjerne er flere fester i denne perioden, trenger man noen kjoler å velge i mellom - noe du definitivt har nå.

Du kan finne kjoler som passer til absolutt alle kvinner, til alle anledninger og til de som ønsker å skille seg ut på festen.

Trendelementer

Vil du gå for det mest trendy, har du flere muligheter her også.

Det mener Emma Hedman ved This Is PR:

- Akkurat denne sesongen ser vi at fløyel er stort. Både på kjole og på dress, sier Hedman til Kvinneguiden.

- Svarte blonder er en klassiker, men også en ekstra stor trend i vinter. I tillegg så holder peplumtrenden seg videre, tipser hun videre.

Rikke Wiksén, designer for det norske klesmerket Wiksén, forteller at glitter og paljetter holder seg i motebildet som en fast partytrend.

- Bytt gjerne ut den lille sorte med den lille glitrende eller vær mer rocka i en kort skinnkjole, gjerne med en litt mer oppsiktsvekkende farge enn sort. Om du ikke er lei av burgunder er det en perfekt julefarge, sier Wiksén til Kvinneguiden.

PEPLUM: Trenden med ""skjørtet"" på hoftene fortsetter denne sesongen. Fra venstre: Bik Bok, 399 kr, Bik Bok, 399 kr, Lindex, 299 kr.

PEPLUM: Trenden med ""skjørtet"" på hoftene fortsetter denne sesongen. Fra venstre: Bik Bok, 399 kr, Bik Bok, 399 kr, Lindex, 299 kr. Foto: Foto: PRODUSENTEN.

Se bra ut hele kvelden

For å finne "den perfekte partykjolen" er det først og fremst viktig å velge en kjole du vet at du vil føle deg komfortabel i.

Det kan handle om at den har ermer eller ikke, at den er lang nok, at den sitter bra rundt midjen, at utringningen ikke er for stor eller at kjolen ikke er for trang.

Er du ikke komfortabel, vil kjolen heller ikke se særlig bra ut på deg.

- Jeg tror at det viktigste å tenke på er at kjolen ikke skal være for trang. Det kan lett bli ubehagelig om man skal sitte i flere timer på julebor, for eksempel, og samtidig spise mye mat, sier Hedman og fortsetter:

- Man skal bruke god tid når man velger ut en kjole som er riktig i størrelsen. Man kan kjenne at det er ubehagelig å ha på seg en trang modell, men da hjelper det å bruke hold-in-undertøy under. Det gjør det i alle fall litt mer behagelig, mener hun.

Wiksén mener at en skreddersydd kjole med et kvinnelig snitt vil passe de fleste kroppsfasonger.

- Det er viktig at kjolen passer din kropp, skjuler det du ikke er fornøyd med, og fremhever det som er fint. Da vil den som regel også føles behagelig på. Det er viktig at at kjolen ikke er for trang og presser på feil steder, det vil bare føles ubehagelig, sier hun.

Wiksén mener at en kvinnelig fasong aldri er feil.

- Vær stolt av formene dine og vis dem. Har du for eksempel smale hofter ville jeg valgt en kjole med en trang overdel som fremhever midjen og et skjørt som ikke er ettersittende, men kanskje går litt ut på hoftene slik at kroppen blir mer proporsjonert, tipser hun videre.

Ikke én kjole for alle

METALLIC: Du kan skinne i julen, men hold i så fall tilbehøret enkelt. Fra venstre: Wiksen, 2899 kr, Wiksen, 2399 kr, In Wear, 999 kr, Stella Nova, 2999 kr.

METALLIC: Du kan skinne i julen, men hold i så fall tilbehøret enkelt. Fra venstre: Wiksen, 2899 kr, Wiksen, 2399 kr, In Wear, 999 kr, Stella Nova, 2999 kr. Foto: Foto: PRODUSENTEN.

Hedman mener at det er vanskelig å finne én kjole som passer absolutt alle kvinner.

- Jeg mener at det er veldig vanskelig å finne én modell på en kjole som passer alle. Det er så mye som skal passe. Jeg mener det er bedre å legge litt ekstra tid i å finne en modell som passer sin egen kroppsfasong. Mange kjoler viser frem veldig mye av kroppen og dens former, og da tror jeg at det er viktig at man har det behagelig. Det er alfa/omega for at man skal kjenne seg vakker, mener Hedman.

Pass også på at sminken står til antrekket.

Samme kjole til flere anledninger

Om lommeboka ikke tillater det, trenger du absolutt ikke kjøpe fem ulike kjoler for fem fester.

FARGER: Skill deg ut på festen med en annerledes farge. Fra venstre: Nina Jarebrink, 2399 kr, MQ, 499 kr, Wiksen, 2499 kr.

FARGER: Skill deg ut på festen med en annerledes farge. Fra venstre: Nina Jarebrink, 2399 kr, MQ, 499 kr, Wiksen, 2499 kr. Foto: Foto: PRODUSENTEN.

Du kan glatt bruke den samme kjolen mange ganger. Du kan nemlig variere stilen med både smykker og sminke.

Da bør du gå for den klassiske sorte kjolen, mener Hedman.

- En svart, enkel kjole finnes i ulike varianter men er den typen kjole som fungerer år etter år og til flere ulike fester. Denne kan man style på ulike måter gjennom å bruke ulikt tilbehør. Om man for eksempel bruker et belte og et stort statementsmykke til kjolen, kan man føle at man har på seg en helt ny kjole. Og med ulike vesker, sko og kanskje en blazer over, så kan man variere stilen på kjolen på uendelig mange ulike måter som føles ny hver gang, tipser Hedman.

Wiksén mener at det som gjør den lille sorte så perfekt, er at du kan bruke den flere ganger.

- Folk husker som regel ikke kjolen din, noe som gjør at du kan bruke den flere ganger. Her er det tilbehøret som teller, og det kan man forandre på de gangene man vil anvende den. Hele stilen kan skiftes ut i fra sminke, tilbehør og sko, tipser hun.

- Rock den opp med sotete øyne, mørk neglelakk, mønstrete strømpebukse og noen fargede, mørkegrønne, spisse pumps eller gå for en søtere look med oppsatt hår og sløyfe, stort kjede i farger, stiletthæler og en veske som matcher kjedet, alt etter humør, sier Wiksén videre.

Les også:

Du gjør garantert en av disse motetabbene

Høstens fineste tilbehør

SORT: En evig klassiker er den lille sorte som finnes i utallige varianter. Fra venstre: Wiksen, 2099 kr, In Wear, 1299 kr, MQ, 599 kr.

SORT: En evig klassiker er den lille sorte som finnes i utallige varianter. Fra venstre: Wiksen, 2099 kr, In Wear, 1299 kr, MQ, 599 kr. Foto: Foto: PRODUSENTEN.

TRANSPARANT: Med gjennomsiktige detaljer på kjolen, får du en spennende vri på stilen. Fra venstre: In Wear, 1999 kr, Nina Jarebrink, 2190 kr, Wiksen, 1999 kr.

TRANSPARANT: Med gjennomsiktige detaljer på kjolen, får du en spennende vri på stilen. Fra venstre: In Wear, 1999 kr, Nina Jarebrink, 2190 kr, Wiksen, 1999 kr. Foto: Foto: PRODUSENTEN.

De heteste jakketrendene

26 hotte høstsko

Kule og varme vintersko

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning