Kjolene som passer DIN kropp

Slik framhever du dine beste sider.

Kjolene som passer DIN kropp
Kjolene som passer DIN kropp
Sist oppdatert
En kjole som ser fantastisk ut på venninnen din ser ikke nødvendigvis like bra ut på deg. Det handler om å velge riktig kjole til din fasong. Vi har fått gode tips fra stylist Liv Kjos om hvordan du velger kjole som framhever det beste ved deg!

Formfull

En skjortefasong på kjolen er veldig stilig for denne figuren, fordi den fremhever fyldige, fine former. Kjolelengde både over og under kneet er kledelig, og ønsker du å fremheve midjen kan et belte i livet være en god idé. Vil du fjerne oppmerksomheten fra hofteområdet, er det fint med detaljer i halsen.



Liten og nett

Er du liten og nett skal du først og fremst fremheve det! Figurnært og kort er aller mest kledelig, da dette forlenger kroppen og fremhever kurvene. Kjolelengde over kneet er finest til deg, og spaghettistropper er fint til denne figuren. Store, lange kjoler eller kjole med A-linjeform vil du bare drukne i, og få deg til å se kortere ut. Vil du forlenge bena enda mer bør du bruke sko i samme farge som strømpebuksen.



Bootylicious

En kropp som kjennetegnes av større underkropp enn overkropp betegnes som pærefasong. Kvinner med denne fasongen ser fantastiske ut i klær som er A-linjeformet. En A-form fordeler fyldigheten over hele hoftepartiet så det ser smalere ut. Her velger man også lengde etter anledning og hva man trives best med. Men husk at hvis du er kort i underkroppen, vil bena virke enda kortere jo lenger nedenfor kneet skjørtet går.



Rett «guttefasong»

De som har en rett eller «gutteaktig»-fasong ønsker seg ofte mer former. Denne fasongen kjennetegnes av at kroppen er rett fra skuldrene og helt ned til hoftene. En kjole med halterneck er en fin løsning for å gi en illusjon av bredere skuldre. Rysjer over brystet er også flatterende. Ved å markere midjen skaper man mer former. Det gjøres enkelt ved å bruke et belte i livet, gjerne et bredt belte som tar mye oppmerksomhet. Bruk gjerne kjoler som har lag-på-lag med stoff fra livet og ned. Det vil gi inntrykk av bredere hofter.



Kraftig midje

Selv om du er kraftig rundt midjen betyr ikke det at du bør skjule den. Tvert i mot. Da er det nemlig veldig viktig å framheve kurvene på en flatterende måte. En person med kraftig midje har ofte også et kraftig brystparti. En kjole med v-utringning er flott og får kroppen til å virke smalere og lengre. Er du også kraftig rundt hoftene er det fint med et A-formet skjørt.



formfull-ferdig-2 litenognett-ferdig pre-ferdig guttete-ferdig kraftig-midje-ferdig

Denne saken ble første gang publisert 14/12 2011, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også