Kjedelig stil? Her er redningen!

Marianne Jahren Kristoffersen har tatt saken i egne hender.

Publisert Oppdatert
For fashionistaer har tilbehør nesten blitt viktigere enn selve antrekket. Dette har gründer Marianne Jahren Kristoffersen forstått.

Håndlaget glamour

Hun har nemlig gjort hobbyen om til forretningen Byjahren.no hvor hun selger håndlagde håraccessoarer!

- Jeg har alltid vært glad i mote og trender, og har lenge vært en fan av hårpynt og har sett tendensene en stund. Da jeg for en tid tilbake ønsket meg en hårbøyle med fjær og ikke fant det i noen butikker eller på nett, fant jeg like godt ut at jeg kunne lage det på egen hånd. Riktignok var jeg nødt til å ta livet av et antall fastelavensris og andre fjær jeg fant før jeg kunne si meg fornøyd, men resultatet ble etter hvert faktisk ganske så kult, sier Marianne til Kvinneguiden.

På nettsiden sin presenterer gründeren blant annet håndbrettede stjerner til håret. Marianne ville tilby håndlagede accessoarer med kvalitet til en fornuftig pris, dermed prøvde hun seg frem hjemme i stua. Resultatene av kreasjoner ble lagt ut på hennes blogg hvor hun etterhvert fikk god respons. Dermed bestemte Marianne seg for å gå videre med prosjektet, lage nettbutikk og business ut av hobbyen.

- Jeg legger stor vekt på kvalitet og komfort når jeg velger materialer. Det hjelper fint lite å gå med noe man selv synes er fint, hvis det er ubehagelig å bære på hodet. Samtidig vektlegger jeg å ha et bredt tilbud i forhold til farger, slik at det er rom for å finne akkurat den fargen hjertet banker litt ekstra for, sier Marianne.

- Det er viktig for meg at kundene vet at det jeg leverer fra meg, er ting jeg selv er fornøyd med. Til forskjell fra masseproduserte varer, er dette et håndarbeid hvor man har muligheten til å få tak i noe litt annet enn hva kjedebutikkene fører. Det viktige for meg er min filosofi om at dette skal være produkter de fleste jenter har råd til å kjøpe, sier hun.

Ønsker lek i mote

Mariannes egen stil handler om å kombinere ulike uttrykk og stiler, både dyrt, billig og brukt.

- Egentlig handler det meste om dagsformen og litt hvilke inspirasjonskilder som som preger meg. Mens jeg den ene dagen kan kle meg helsort og minimalistisk, kan jeg dagen etter ha på meg masse farger eller en romantisk blomstrete kjole, sier hun.

Forretningsdama synes samtidig det er moro at tilbehør til håret handler om lek;

- Et basic antrekk løftes fort noen hakk med noe fint i håret, noe som kanskje kan være prikken over i-en til sommerkjolen. For ikke å snakke om at det kan være en 'lifesaver' på en dårlig hårdag, sier hun.

Fashionistaen synes norske jenter generelt sett er flinke til å kle seg.

- Men jeg tror heller ikke det skader å våge litt mer, noe som utvilsomt også gjelder meg selv. Hvorfor ikke være litt mer lekne når vi kler oss, spør hun.

Internasjonalt marked

Gründeren har accessoar-kunder både i Sverige og Danmark, foreløpig selger hun produktene sine gjennom nettsiden samt på søndagsmarkedet på Blå i Oslo. Selv om hobbyen har gått over til å bli business er det fortsatt følelser inne i bildet når Marianne jobber:- For meg er dette hovedsakelig en hobby, der jeg får utløp for den kreative biten av meg selv. Men selvsagt er det morsomt at noen faktisk har lyst til å bære noe jeg har laget. Og ikke minst et stort kompliment, sier hun. jah320-2 jah320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning