Karnevalmote!

Det er karnevalstid og vi har latt oss inspirere på motefronten! Tips her.

Publisert Oppdatert
I dag starter karnevalet med hete sambarytmer i Rio de Janeiro og fremover vil vi se en masse fargesprakende, glitrende og flotte plagg!

Sexy sexy sexy!

Karneval er også ensbetydebde med sexy mote med masse farger! Vi kommer til å se superkorte kjoler som overlater lite til fantasien.

Vi vil også se flotte skjørt med mønster og fjær, kroppsnære plagg for de usjenerte, glittersmykker, hårpryder og stas - og ikke minst skyhøye stilletter.

Lang tradisjon

Karnevalet i Brasil er en årlig festival som markerer begynnelsen av fasten. Den offisielle åpningen av festivalen skjer lørdag, men programmet begynner allerede i dag. Feiringen av Carnaval er noe forskjellig fra feiringen i Europa, og det finnes også regionale forskjeller. Til tross for sitt katolske opphav, er ikke karnevalet i Brasil noen utpreget religiøs feiring.

Karnevalfeiringen begynte med "entrudo", at man kastet og sprutet vann på hverandre. Dette ble forbudt på midten av 1800-tallet da feiringen ble ansett som voldelig, men til tross for dette forbudet fortsatte man å feire entrudo.

Senere på 1800-tallet begynte opptog i Rio de Janeiro kalt cordões som besto av folk som spilte musikk og danset i gatene. Disse cordõene anses å være forløpere for de moderne sambaskolene.

Opptogene heter i dag locos eller blokk og er noen av de viktigste innslagene i det brasilianske karnevalet. Her ser man folk med kostymer som kretser rundt et gitt tema hvor hver sambaskole velger sitt eget tema.

I den nordøstlige regionen i Brasil skjer feiringen på en litt annen måte. Her er karnevalsopptoget ledet av en trio elétrico som er en lastebil eller minibuss med store høyttalere.

Vi har plukket ut noen karneval-inspirerte godbiter, ta en kikk i vår bildespesial:

Fargerik mote her!



Kilde: Wikipedia

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning