In å være blek!

Makeupartist forteller hvorfor og hvordan du takler det!

Publisert Oppdatert
Vi nordboere elsker å brune oss i solen og mange kvinner er storfan av bronsepudder og selvbruningsprodukter. Men ønsker du å være trendy, skal du vite at det er din naturlige, bleke hud som er hot i høst.

Britisk inspirasjon

Makeupen på catwalken for øyeblikket er duset ut i bleke toner, og i høst og vinter er det ikke særlig hot å være solbrun, skal vi tro ekspertene.

Makeupartist og innehaver av siden Nelenastyle, Ann Helen Kvigstadhagen, forteller at den bleke sminketrenden henger sammen med den britisk-inspirerte klesmoten som er så hot i år.

- Når det gjelder hvorfor det er in å være blek så er jo dette varierende fra sesong til sesong. Denne sesongen er det veldig in med ruter og generelt britisk mote. Britiske kvinner forbindes jo ikke med å være særlig brune og gyldne, så det er èn av grunnene til at sminken går i ett med klestrenden, mener makeupartisten.

Hun synes absolutt ikke at den bleke trenden er dum når vi er inne i høst-og vintersesongen.

- I det siste har det vært mye fokus på være sunn og ikke ta solarium, da er det jo en naturlig utvikling at den selvbrunede og fake "Barbie-looken" frafaller. Selv så synes jeg denne superblonde og superbrune looken ikke gjør seg særlig bra når den kaldere sesongen melder seg, sier Kvigstadhagen til Kvinneguiden.

Slik sminker du deg

Det er deilig å få huden til å gløde litt ekstra når man pynter seg, og mange liker å spraye seg brunere i helgene når man for eksempel skal ut på byen.

Men, du trenger absolutt ikke gjøre deg brunere for å få huden til å gløde. Makeupartisten sier at den riktige måten å få blekere hud til å stråle, er å bruke pudder med perlemor eller skimmer!

- Dette vil gi en fin glød til huden, det vil også en mild rosa-tonet rouge gi - den engleaktige gløden. Skimmer er nøkkelordet her, tipser hun.

Samtidig forteller Kvigstadhagen at blek hud kan tåle alle slags farger, så lenge du bruker dem med måte.

- Men kalde farger vil gjøre seg best, for eksempel kald grønn, sort, grå og lilla, sier makeupartisten. brun320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning