Hvorfor er noen penere enn andre?

Svaret er faktisk ganske enkelt!

Publisert Oppdatert

Mens noen mennesker ser ut som overjordiske alver, er resten av oss helt normale mennesker. Men hva er det egentlig som gjør noen mennesker vakrere enn andre?

 

Svaret er rett og slett symmetri.

 

Det har seg nemlig slik, at mennesker med symmetriske ansiktstrekk anses som penere enn andre. Det er altså de forskjellige delene i ansiktets plassering ovenfor hverandre som avgjør om du er pen, i hvertfall i teorien.

 

Mennesket er instinktivt interessert i symmetriske mennesker. Dette symboliserer nemlig gode gener, noe som er viktig for å kunne føre arten videre.

 

I følge human atferdsøkolog Terje Bongard ved NTNU i Trondheim, har menn i alle tider valgt sine kvinner ut i fra hennes skjønnhet og ungdommelighet. Han sier at å elske de unge og vakre er rett og slett en medfødt følelse, en arv vi har med oss fra Afrika.

 

Når kvinner runder 40 år, begynner vi å bli mer usymmetriske, og for øvrig også etter hvert ufruktbare. For at menneskearten skal kunne føres videre, er det derfor naturlig at menn ser etter ungdommelighet og symmetri i sine kvinner.

 

Er du symmetrisk?

 

Du kan sjekke graden av symmetri i ditt eget ansikt på flere måter:

 

  • Bruk en linjal eller noe annet rett og sjekk om øynene dine sitter like høyt i ansiktet. Du kan også sjekke forholdet mellom kinnbeina og munnvikene.
  • Ta et bilde av deg selv og print det på et gjennomsiktig plastark. Del arket i to på høykant midt i ansiktet ditt, og legg de to delene over hverandre. Er det liten forskjell mellom de to ansiktsdelene, har du et symmetrisk ansikt.

 

(Kilde: Bergens Tidende)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning