Huden reparereres om natten

Hvis du skal investere i pleie, tenk nattpleie! Få eksperttipsene her.

Publisert Oppdatert
Det er liten tvil om at rens og behandling av ansiktshuden morgen og kveld er viktig, og beskyttelse om dagen er et must for å holde på hudens struktur og spenst. Men det er om natten at huden virkelig reparerer seg selv.

Proteiner

Henriette Stensvik fra Lancôme forteller at huden er programmert til å beskytte seg selv om dagen og reparere seg selv om natten. Etter kveldens rens er det derfor essensielt med en nattkrem som inneholder de riktige ingrediensene.

- Det er proteiner som er avgjørende for å hjelpe huden å reparere seg selv om natten, UV-stråler fra solen vil gjøre at færre proteiner utvikles i huden. Derfor er det nødvendig å bruke solbeskyttelse og dagkrem som inneholder de aktive antioksidantene vitamin C og E, forteller Stensvik.

De fleste kvinner kjenner til den evige kampen mot tiden, det er sant at tiden leger alle sår, men den skaper definitivt mer rynker og en hengende hud! Å forebygge linjer og rynker handler om å pleie huden med produktene som er riktig for din hudtype, og etter en hudanalyse er det på tide å finne kremen som passer for deg.

Volum i huden

Skjønnhetsgiganten Lancôme inviterte nylig til pressemøte for lansering av blant annet den nye anti-agekremen Renergie Lift Volumetry. Volum er ikke bare viktig for håret, men også for ansiktet.

- Med alderen endres ansiktsvinklene og ansiktet får et uttrykk relatert med alderdom. Forsknere har kalkulert seg frem til en standard og matematiske likheter mellom definerte vakre ansikter. Det gylne snitt er et kjent begrep innen kunst og arkitektur, og forskningen er basert på den samme teorien, informerer Lancôme.

"Ungdomsvinkel"

Dermatologer har døpt vinkelen mellom haken og halsen til "ungdomsvinkelen". Denne vinkelen økes gradvis i løpet av aldringsprosessen etter hvert som huden mister spenst og volum. Kinn blir mer innhulet og huden blir slapp, spesielt rundt kjevepartiet.

Det er dermed her aldringsprosessen vises først. At huden blir slappere er det lite å gjøre med, men har huden en god fuktbalanse vil rynker og linjer bli mindre synlige, og man kan også til en viss grad forebygge.

Foto: Istockphoto.com, Matis Night Essential Concentrate Nattserum, MD Formulations Vit-a-Plus Illuminating Serum, Lancôme Renergie Lift Volumetry.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning