Høye hæler uten smerter

Pynt deg med lekre pumps - uten å få smerter i føttene.

Publisert Oppdatert
Lei av å stampe haltende på vei hjem fra jobb eller fest? Ta heller sikte på å forberede bena før du tar på skoene!

1. Antiperspirantspray

Sev om ikke fotsålene dine svetter så mye, kan litt fuktighet i luften gjøre at skinnremmer og stropper gnager ned i huden på føttene. Dette kan igjen føre til smertefulle blemmer og gnagsår. Det er derfor smart å spraye litt antiperspirantspray på føttene.

2. Gnagsårplaster

Les også: Fra hverdag til fest

Les også: Lekre, flate sko

Les også: Lide for skjønnheten?Smør utsatte områder inn med plaster på tube før du tar på deg skoene. Dette virker ved at huden får en beskyttende hinne, for eksempel på hæler og tær, og det er mindre sannsynlig at du får gnagsår. Ha også med deg ekstra plaster i vesken, og bruk dem med en gang du kjenner at huden er sår.

3. Geléinnlegg

Ikke bare føles et ekstra geléinnlegg godt i skoene, de lager også en ekstra dempende effekt slik at du kan gå mye lengre med skoene før du begynner å verke.

4. Fotputer

Om du ikke liker innlegg, kan du prøve en hel, ekstra såle i skoen. Du finner spesialsåle med ekstra puter fremme ved tåballen og på hælen i mange skobutikker.

5. Ta med ekstra sko

Noen søte ballerinasko er ikke dumt å ta med seg i vesken når du skal traske litt ekstra. De ser pene ut til de fleste antrekk, og de tar ikke mye plass i vesken.

6. Fotspa

Trenger du å hvile føttene litt ekstra? Da er det ikke dumt å lage til et lite fotspa hjemme etter jobb om kvelden. I en stor bolle kan du helle i to glass appelsinjuice, grapefruktjuice eller sitronjuice sammen med to glass varmt vann. Legg føttene i bløt, og etter fem minutter vil huden på føttene føles mykere og døde hudceller vil være skrelt av føttene. Tørk føttene, og massere fotflatene med litt olje i noen minutter, skyll, tørk og påfør fuktighetskrem. gnagsr220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning