Hot vintage-shopping

Moteekspertene gir deg tipsene til hvordan du kan kaste deg på vintagebølgen!

Publisert Oppdatert
Hvis du har lyst å freshe opp klesskapet ditt med gammelt nytt, kan det være en god idè å starte på nettet!

Spar miljøet

Moteblogger Silje Pedersen er stor fan av vintagemote og nevner det ofte da hun blir spurt om motetips. Selv synes hun at Ebay er det beste stedet å shoppe etter vintage på nett.

- Utvalget er enormt. Du kan blant annet kjøpe kjøpe designervesker, kjoler og sko for en billig penge, sier Pedersen.

Motebloggeren synes at det beste med vintage er å få noe unikt ingen andre har.

- Perfekt vintage er når du finner plagg i god stand, som fremdeles har mange års levetid. Vintage og secondhand sparer miljøet og er ofte gode investeringer fordi du får ting som ingen andre har, sier hun.

Motebloggeren har flere favoritter, men enkelte kupp topper listen;

- Mine egne favoritter er Chanelvesken fra 80-tallet, vintageclutch fra Dior, og flere av kjolene mine fra 70-tallet. Mitt siste kjøp fra Ebay er en svart og hvit paljettkjole som ser ut som den kommer rett fra Saturday Night Fever og Studio 54. Kjolen, som er fra Rob Hill, har aldri vært brukt og kom med den originale lappen fra 70-tallet på kjolen. Perfekt til neste fest, sier hun.

Gammelt og kult

Motejournalist i ELLE, Anja Stang, er også stor tilhenger av vintagemoten og synes det beste er at du kan finne din egen stil ut i fra den.

- Jeg er ingen tilhenger av å gi en fast "oppskrift" på vintagelook siden hele poenget er å skape sin egen stil. Det kommer også an på hvilke tiår du liker best, og om du ønsker en mikset stil eller ei, mener Stang.

Og hun synes det er spennende å mikse og matche;

- Det jeg liker best med vintage er nettopp at du kan finne helt unike elementer som verken designerne eller kjedebutikkene klarer å gjenskape, og kombinere dem til en høyst personlig look. Selv ser jeg spesielt etter vesker, smykker, kjoler og ytterplagg når jeg shopper secondhand. Det hender også jeg lar meg friste til å kjøpe sko eller hodeplagg, men med hensyn til hygiene er det viktig at disse er svært pent brukt, sier Stang til Kvinneguiden.

Selv er hun stor tilhenger av både sytti- og åttitallet, men hun synes ikke at tiåerene funker så godt sammen;

- For tiden er jeg inspirert av gamle bilder av moren min på syttitallet, i slengbukse, høyhalset pologenser og smal skinnblazer! Jeg er ikke nødvendigvis tilhenger av en "topp-til-tå" vintagelook, men liker å blande vintage-elementer med nye plagg for en moderne helhet, sier Stang til Kvinneguiden.

Shoppingtips


- Jeg har aldri kjøpt vintage på nett, men Ebay er en god start, selv om det meste er nyere ting. En kollega er hekta på Lauritz.com, som selger alt fra malerier og antikke dukker til vintagekupp fra merker som Chanel og Burberry, tipser Stang.

- Ønsker du kun å lete etter eksklusive plagg og merker, anbefaler jeg Poshvintage.com, sier Pedersen.

- Jeg er stor fan av Tonica Vintage som jeg har vært stamgjest hos i mange år! Jeg synes også det er gøy å vintageshoppe i utlandet, siden de kan ha et helt annet utvalg på grunn av kulturforskjellene, mener Stang.vintage-chanel-lauritz-320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning