Høstens viktigste sminke

Sminketips fra makeupartist; dette skal du legge vekt på i høst.

Publisert Oppdatert
Sminketrendene for årets høst er litt repetetiv fra fjoråret, men det er visse punkter du skal satse mer på enn tidligere.

Oliven og skimmer

Forrige uke inviterte The Body Shop til pressekonferanse hvor blant annet årets makeup-høst-og vintertrender ble presentert. Kjedens internasjonale makeupartist, Karim Sattar, er til daglig basert i Hamburg, men har Europa, Midt-Østen og Afrika som arbeidsfelt. Han har lang erfaring fra The Body Shop, og gav som vanlig inspirerende, glamorøse og nyttige tips til oss!

- Jeg elsker høsten på grunn av fargene, olivenskygger og kobber er bare noen av de fantastiske makeupfargene vi vil se denne høsten, og fargene passer de fleste, sier Sattar til Kvinneguiden.

Makeupartisten forteller at det er en hovedtrend som stikker seg ut i høst;

- Skimmer! Du vil finne skimmer i de fleste skygger i høst. Denne sesongen skal du skinne litt ekstra, og det fungerer fint både til hverdag og fest. Men bare husk på å ha et naturlig fokus om dagen. Ikke overdriv med sminken, det holder med litt pudder, concealer, maskara og lipgloss, sier Sattar.

- Men, det viktigste er at du er deg selv. Finn ut hvilke farger og toner som passer deg og hvilke type du er. Trenger du veiledning, kan det lønne seg å få hjelp av en profesjonell, sier makeupartisten.

Fokus på øyne

En annen trend i høst er i følge eksperten fokuset på øyne;

- Hold leppene nakne og fokuser på øynene når du sminker deg, sier Sattar.

Han mener også at øyenbryn er noe av det som definerer et ansikt og har følgende råd til kvinner som har overnappet brynene;

- La de vokse! Ikke plukk hår fra oversiden, bare fra undersiden. Fyldige bryn er helt klart det flotteste, vil du ha mer definerte bryn kan du bruke brynspudder, sier Sattar.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning