Høstens hårtrend: Permanent!

Tilbake til 80-tallet - eller..?

Publisert Oppdatert
Til høsten skal vi nemlig slippe løs håret og omfavne stilforandring for alvor. Vil du være hot, skal du gå for permanent!

Fylde og femininitet

Hårtrendene har lenge vært preget av rette og nærmest nonchalante hårklipper og rettetangen har vært flittig brukt. Men nå tar stort hår over!

Det forteller Sjefsstylist hos Wella, Thomas Edlund.

Globale trender og stilikoner vil fremdeles fortsette å inspirere og påvirke oss, sesong etter sesong. Men høstens største trend er den ultrafeminine stilen;

- Fyldig hår med innebygd bevegelse, sensuell femininitet, det er rett og slett tid for mer volum, sier den svenske stylisten.

Edlund mener at vi i Norden har brukt rettetangen til det kjedsommelige og at den store trenden har vært veldig rett og enkelt hår. Men nå synes han det er på tide med noe helt nytt.

- Høstens hårtrender trekker oss i motsatt retning, fra trendsettere som krøller seg til en afro look-alike, til hun som ønsker en mer uskyldig og lettere ukontrollert, men fremdeles strukturert frisyre. Kreativt og krøllete hår er for tiden mye mer interessant enn rett hår. Den nye trenden oppfordrer til gradering og frisyrene vil kreve mer tid til styling og, i noen tilfeller, også til forberedelser. Alt fra volumforsterkende behandlinger som den moderne permanenten som vil vare fra syv til elleve uker, til din egen uformelle styling av bevegelse og struktur, informerer stylisten.

Varme farger

Edlund forteller at mange stylister lenge har vært motvillige til å gjøre permanent på kunder, men plutselig har trenden snudd seg mot et mer overdådig hår.

- I det siste har jeg laget permanenter på flere kunder. Og vi snakker ikke om tradisjonelle permanenter, men stive, spiralformede afropermanenter. Det ser utrolig kult ut med stort hår på hodet, og jeg har brukt dagevis på å eksperimentere med nye permanenter og bruken av nye typer væske og spoler. Kunsten er å krølle visse deler av håret, for eksempel fra ørene og ned eller bare de delene du vil gjøre mer volumiøse. Resultatet er langt fra 80-tallets nerd- eller gammel dame-krøller. Fremover vil vi se mer til stilikoner med kule badehettekrøller og megavolum, mener Edlund.

Av høstens farger mener stylisten at du skal gå for gylne, varme farger som gir fyldighet og glans.

- Avhengig av personlighet, holdning og hudfarge skal du velge en sandblond farge, en transparent bronsetone eller gull eller sjokoladebrune nyanser, tipser Edlund.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning